- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Blinken: Tik Tok je pretnja nacionalnoj bezbednosti SAD, trebalo bi ga zabraniti

© AP Photo / Frederic J. BrownEntoni Blinken
Entoni Blinken  - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas kako veruje da društvena mreža Tik Tok predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD i da ga treba zabraniti „na ovaj ili onaj način“.
„Verujem da jeste“, odgovorio je Blinken na saslušanju u Predstavničkom domu SAD na pitanje da li Tik Tok predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD. „To bi trebalo zabraniti na ovaj ili onaj način, a postoje različiti načini da se to uradi, preneo je „Sputnjik internešenel“.
Početkom marta, Komitet za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma odobrio je nacrt zakona koji dopušta američkoj vladi da zabrani Tik Tok ili bilo koju drugu inostranu aplikaciju ako se veruje da predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost. Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven pohvalio je predlog zakona, rekavši da bi on mogao da pruži zaštitu od zemalja čije delovanje u osetljivim tehnološkim sektorima zabrinjava.
Komitet za energetiku i trgovinu američkog Predstavničkog doma saslušao je svedočenje generalnog direktora Tik Toka Šou Ci Čeva, koga su ispitivali o praksi privatnosti podataka ove platforme i navodnim vezama sa kineskom vladom.
Saslušanje je održano dok parlamentarci i Bajdenova administracija razmatraju mogućnost zabrane Tik Toka u SAD, nakon ograničenja koje su uvele druge vlade i savezne agencije zbog zabrinutosti za privatnost.
Tik tok - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SVET
Napad na TikTok – politički nalog američkih vlasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala