- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović: Đukanović je organizovao fizički atak na mene

© AP Photo / Risto BozovicJakov Milatović
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Predsjednički kandidat Pokreta „Evropa sad“ Jakov Milatović kazao je da je ubijeđen da će u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori „odnijeti veliku zajedničku pobjedu“, budući da je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u prvom krugu „dostigao maksimum“.
„Kao što sam obećao da ćemo uspjeti, sinoć sam pokazao da smo uspjeli. Ovo je prvo poluvrijeme, a u drugom ćemo zapečatiti zajedničku pobjedu protiv politike podjele i siromaštva“, kazao je predsjednički kandidat Pokreta „Evropa sad“ Jakov Milatović gostujući na TV Vijesti.
Milatović, koji se zajedno sa Milom Đukanovićem plasirao u drugi krug predsjedničkih izbora, kazao je da ne želi da monopolizuje pobjedu, jer je uvijek neko nosio baklju slobode u Crnoj Gori.
„Ovo je pobjeda jedne bolje, pravednije Crne Gore“, kazao je on.
Milatović se zahvalio svima koji su ga podržali u predsjedničkoj trci i svima koji su glasali na jučeranjim izborima
„Želim da budem predsjednik svih građana i to želim djelima da pokažem“, dodao je i zahvalio se svim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama na podršci.
„Poruke koje su došle od Andrije Mandića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Gorana Danilovića su jako dobre i ono što sam rekao na nama je svima da zajednički zapečatimo ovu pobjedu 2. aprila i otvorimo vrata jedne demokratičnije i ekonomski razvijenije Crne Gore“, rekao je Milatović.
On je kazao i da je u dobrim odnosima sa pobjednicima parlamentarnih izbora 2020. godine i dodao da je jutros čuo sa liderom Demokratske Crne Gore Aleksaom Bečićem.
„Sad je pred nama zajednička borba prvo 2. aprila, a onda idu vanredni parlamentarni izbori. Suština je, nakon svega, da nakon pobjede nad Đukanovićem 2. aprila dobijemo jednu politički stabilnu vladu, koja će nastaviti reforme koje smo započeli i uvesti zemlju u Evropsku uniju“, istakao je Milatović.
Komentarišući izjavu Đukanovića da će ostvariti pobjedu u drugom krugu i da računa na određene rezervoare glasova koji nijesu aktivirani u prvom krugu, Milatović je kazao da „kako je lagao ovaj narod 30 godina, tako sinoć vjerovatno malo laže i samog sebe“.
„Đukanovićev maksimum je postignut sinoć. Ubijeđen sam da ću u drugom krugu odnijeti veliku zajedničku pobjedu nad jednim čovjekom prošlosti, podjela i siromaštva i da ćemo ga u potpunosti poslati u političku prošlost“, kazao je Milatović.
Dodao je i da je siguran i da će mnogi koji su glasali u nedjelju Đukanovića glasati za njega u drugom krugu.
„Svima je jasno da je to čovjek koji je u potpunosti prevaziđen političar“, kaže predsjednički kandidat „Evrope sad“.
Upitan u kojoj mjeri u drugom krugu očekuje mogućnost novih tenzija i incidenata, medijskih spinova i dezinformacija, Milatović je odgovorio:
„Ono što ja znam sasvim sigurno je da ću da nastavim da šaljem pozitivne poruke, da pričam o ekonomiji, stavljam akcenat na stvari koje nas ujedinjuju, da stavljam fokus na evropske integracije. Šta će Đukanović da radi – to je Đukanovićev problem. Znate i sami da je taj čovjek u nedostatku argumenata organizovao fizički atak na mene. Ja se nadam da će u narednih 15 dana policija i naše službe bezbjednosti uspjeti negdje da održe situaciju apsolutno pod kontrolom“, rekao je Milatović.
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
REGION
Nazire se kraj Milove vladavine: Hoće li Jakov poslati Mila u penziju
Kandidat za predsednika Crne Gore Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
REGION
Ko je Jakov Milatović: Kroz špalir na Cetinju do predsjednika Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala