- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Englezi traže 10 utakmica suspenzije za Mitrovića, trener ga brani: „Kontrola emocija“

© AP Photo / Jon SuperAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Trener Fulama Marko Silva kaže da Aleksandar Mitrović mora da kontroliše emocije, ali i da njegov napadač ne zaslužuje dugu suspenziju zbog potezanja za ruku glavnog sudija Krisa Kavane na Old Trafordu.
Mitroviću, Brazilcu Vilijanu i treneru Silvi pokazani su crveni kartoni u haotičnih nekoliko minuta u kojima je Mančester junajted preokrenuo rezultat u napetom okršaju FA kupa.
Fulam je vodio 1:0 kada je Vilijan rukom izbacio iz gola loptu koju je uputio Džejdon Sančo. Trener Silva je isključen zbog napuštanja restriktivnog prostora, Vilijan zbog namernog igranja rukom što je razbesnelo Mitrovića.
Centarfor Fulama ljutito je zgrabio za ruku glavnog sudiju, a dvostruki napori stručnog štaba i saigrača da ga odvoje od Kavane i spreče eskalaciju nisu urodili plodom, pa je i njemu pokazan put u svlačionicu.
Nekadašnji napadač Čelsija Kris Saton je govoreći za Bi-Bi-Si zatražio suspenziju od čak deset utakmica za Mitrovića.
„Nema izgovora, ne možeš da prisloniš ruku na glavnog sudiju. Drakonska kazna bi uticala na decu u mlađim kategorijama da nauče pravila. Jer neko dete je gledalo utakmicu i pomislilo - ako može Mitrović što ne mogu ja“, obrazložio je Saton.
Engleski novinari su na konferenciji pitali Marka Silvu da li se plaši da će Mitrović dobiti suspenziju poput one Paola Di Kanija od 11 utakmica zbog guranja glavnog sudije Pola Alkoka 1998. godine.

„Nisam video ništa toliko loše u potezu Mitrovića. Di Kanio je gurnuo sudiju, a Mitro nije, on samo treba malo više da kontroliše emocije. Video sam šta se desilo i pričaću s njim, ali se nadam da će oni koji budu oslučivali o kazni biti pošteni“, poručio je Silva.

Portugalac je podsetio da Fulam ima dosta problema kada im Kris Kavana sudi i da mu je teško da razume neke odluke koje engleski arbitar donosi. Podsetio je na poraz od Vest Hema jesenas kada je Kavana priznao dva gola rukom popularnim „Čekićarima“.
Vrlo brzo ćemo znati koliko će Mitra skupo koštati glupost na Old Trafordu. Ako zaista dobije deset utakmica suspenzije za njega je ova inače sjajna sezona faktički završena.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
SPORT
Od raja do košmara za 20 minuta – Mitrovićev prvenac, pa glup crveni karton
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala