- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapadni mediji o dolasku Sija u Moskvu: Poseta od vitalnog značaja

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije stigao u Kinu, u toku sastanak sa Si Đinpingom
Predsednik Rusije stigao u Kinu, u toku sastanak sa Si Đinpingom - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Moskvi i njegov sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom predstavljaju izazov za Vašington i njegove saveznike, smatra kolumnista lista The Hill Elen Mičel.
„Poseta Si Đinpinga Rusiji – i podrška koja sa njom stiže iz Kine – predstavlja izazov za SAD i njihove saveznike koji pokušavaju da oslabe ekonomiju Moskve, razornim sankcijama“, piše Mičel.
Prema njenom mišljenju, jedan od verovatnih ishoda sastanka ruskog i kineskog lidera biće javna potvrda partnerstva dve zemlje, koja je „od vitalnog značaja za suzbijanje nepravednog mešanja Zapada u njihove poslove“. Komentatorka primećuje da je vest o poseti Si Đinpinga Rusiji i njegovim predstojećim razgovorom sa Putinom izazvala zabrinutost u američkim političkim krugovima.
Državna poseta Si Đinpinga Rusiji počeće 20. marta i trajati do 22. Marta. Kineski lider dolazi na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštila je pres-služba Kremlja. Sa druge strane, zvanični predstavnik kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je da će tokom ove posete kineski predsednik detaljno razgovarati sa ruskim predsednikom o „važnim globalnim i regionalnim pitanjima“. Takođe je napomenuo da su, u kontekstu sve veće nestabilnosti u međunarodnoj areni, odnosi koje podržavaju Moskva i Peking „od velikog značaja i uticaja, daleko izvan bilateralnog formata“.
Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SVET
Poruka Zapadu: Zašto je važna poseta Si Đinpinga Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala