- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Posledice ukrajinskog granatiranja Donjecka - Sputnik Srbija

UŽIVO Ukrajinske snage granatirale stambene zgrade i supermarket u Donjecku, ima ranjenih

Pratite nas
U toku je 389. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin je posetio Marijupolj, a zatim održao sastanak u komandnom centru specijalne vojne operacije u Rostovu na Donu. Nemačka, Danska, Kanada, Francuska i Estonija spremaju nove pakete vojne pomoći Ukrajini, saopštio je Vladimir Zelenski.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
17:18 19.03.2023
Ukrajinske snage granatirale stambene zgrade i supermarket u Donjecku, ima ranjenih
Ukrajinske trupe granatirale su Petrovski okrug u Donjecku, ranivši dva civila i oštetivši nekoliko višespratnica. Direktno je pogođen veliki supermarket, preneo je dopisnik Sputnjika.
Ranije je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine saopštilo da je jedna osoba ranjena tokom granatiranja Petrovskog okruga u Donjecku, kao i da je pogođen tržni centar „Galaktika“.
Kasnije je gradonačelnik DonjeckaAleksej Kulemzin na svom Telegram kanalu javio da su dva civila ranjena.
13:16 19.03.2023
13:01 19.03.2023
Najnovije informacije iz brifinga ruske vojske:
◾️Ruska vojska je za 24 sata likvidirala više od 90 ukrajinskih vojnika u pravcu Krasnog Limana;
◾️Ukrajinska vojska je izgubila više od 50 vojnika za 24 sata u pravcu južnog Donjecka i Zaporožja;
◾️Ruska vojska je likvidirala oko 50 ukrajinskih vojnika u pravcu Kupjanska;
◾️Oružane snage Rusije su likvidirale više od 80 ukrajinskih vojnika u pravcu Donjecka, uništila 3 višecevna bacača raketa „grad“, haubicu „MST-B“, kao i radar američke proizvodnje AN/TPQ-36;
◾️Ruska vojska je u Hersonskoj oblasti uništila dva hangara sa naoružanjem i vojnom tehnikom 122. brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske;
◾️Ruski lovci su oborili ukrajinski vojni helikopter Mi-8;
◾️Oružane snage Rusije su na Hersonskom pravcu likvidirale više od 20 vojnika i uništile dve ukrajinske haubice „gvozdika“;
◾️PVO sredstva Rusije su za 24 sata oborile deset projektila američkih raketnih sistema „hajmars“ i „oljha“ i uništile sedam ukrajinskih dronova;
◾️Ruska vojska je od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništila više od 9.000 jedinica specijalne vojne automobilske tehnike ukrajinske vojske.
11:43 19.03.2023
Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina komandnom centru specijalne vojne operacije (SVO) u Rostovu na Donu nije bila planirana, saopštio je pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov.
„Glavni cilj je da bio da se vidi kako funkcioniše komandni centar", rekao je on.
11:12 19.03.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin će dati uputstva za rešavanje problema o kojima su mu govorili stanovnici Mariupolja, tokom njegove posete gradu, rekao je njegov pres sekretar Dmitrij Peskov.
„Tokom razgovora sa predsednikom, stanovnici Mariupolja su postavili pitanja u vezi sa kašnjenjem isplate plata, dobijanja ruskog državljanstva i izdavanja ruskih pasoša. Predsednik će dati uputstva za rešavanje problema“, rekao je portparol Kremlja.
10:48 19.03.2023
10:48 19.03.2023
Objavljena vazdušna opasnost u Harkovskoj, Poltavskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine.
08:02 19.03.2023
Oružane snage Rusije sprečile su dva pokušaja ukrajinskih snaga da obave operaciju izviđanja i prebace rezerve u područje Kupjanska, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
07:34 19.03.2023
Grad Zaporožje je prepun ukrajinske vojske, lokalni stanovnici su zapravo uzeti za taoce, izjavio je za Sputnjik Vladimir Rogov, član glavnog saveta regionalne administracije.
„Danas grad Zaporožje bukvalno vrvi od ukrajinskih militanata i stranih plaćenika. Režim Zelenskog je pretvorio Zaporožje u jedan od najmilitarizovanijih gradova na teritoriji koju su okupirali ukrajinski militanti. Nekoliko desetina civilnih infrastrukturnih objekata koriste se kao vojna postrojenja“, rekao je Rogov.
07:28 19.03.2023
Nemačka, Danska, Kanada, Francuska i Estonija spremaju se da objave nove pakete vojne pomoći Ukrajini, rekao je predsednik Vladimir Zelenski posle sastanka u formatu "Ramštajn".
Reč je o nabavci municije, tenkova i artiljerije.
Šef Pentagona Lojd Ostin, koji predsedava kontakt grupom za vojnu pomoć Ukrajini, rekao je ranije da su predstavnici 51 zemlje potvrdili spremnost da podržavaju Ukrajinu u sukobu „koliko god bude potrebno“.
07:20 19.03.2023
Ruski predsednik je održao sastanak sa komandom, gde je saslušao izveštaj o toku specijalne vojne operacije.
07:18 19.03.2023
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin posetio Donbas /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala