- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin posetio Donbas /video/

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je u radnoj poseti Marijupolju. Kako je saopštila pres služba Kremlja, šef države je izvršio inspekciju nekoliko objekata u gradu i razgovarao sa lokalnim stanovništvom.
Putin je doputovao u Marijupolj helikopterom, nakon čega je kolima prošao kroz nekoliko kvartova grada, zaustavljajući se.
Tokom posete, zamenik premijera Rusije Marat Husnulin je detaljno izvestio predsednika o napretku građevinskih radova u gradu i okolini.
„Između ostalog, govorilo se o izgradnji novih stambenih četvrti, društvenih i obrazovnih objekata, stambeno-komunalne infrastrukture, medicinskih ustanova“, saopštila je pres služba.
Planirano je da rekonstrukcija centra Mariupolja, gde ima mnogo istorijskih spomenika bude završena do kraja godine, rekao je Husnulin Putinu.
Predsedniku je pokazao i Filharmoniju. „Udobno, lepo“, primetio je Putin.
U kvartu Nevski, predsednik je razgovarao sa stanovnicima grada. Na poziv jedne od porodica, Putin je ušao u njihovu kuću.
„Šef države je takođe izvršio inspekciju morske obale Marijupolja u području jaht kluba, zgradu pozorišta, spomenike“, dodala je pres služba.
Ovo je prvo putovanje predsednika Ruske Federacije u Donbas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala