- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je Novakova poslednja linija odbrane – Alkaras lako do finala sa Medvedevom

© AP Photo / Mark J. TerrillKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras plasirao se u finale Mastersa Indijan Vels, nakon što je u dva seta eliminisao Janika Sinera - 7:6, 6:3. Španac će se za titulu i povratak na prvo mesto ATP liste boriti sa Rusom Danilom Medvedevom, koji je u prvom polufinalu bio uspešniji od Amerikanca FrensisaTijafoa 7:5, 7:6.
Italijan Janik Siner koji igra odličan tenis, bio je pretposlednja nada Novaka Đokovića da sačuva tron.
Sada je ostao samo još Danil Medvedev koji ima priliku da osvoji četvrti trofej u 2023. godini, ujedno i da ostavi Đokovića na prvom mestu ATP rang liste.
Jasno je da će publika u Sjedinjenim Američkim Državama uživati u nedelju oko ponoći u istinskom spektaklu, jer će se u odsustvu zabranjenog Novaka Đokovića i povređenog Rafaela Nadala, sastati dva najbolja tenisera na Mastersu u Indijan Velsu.
Talentovani Karlos Alkaras branio je i odbranio polufinale, pa bi eventualnim trijumfom nad Rusom, koji je u fantastičnoj formi, inkasirao novih 640 bodova, što bi mu omogućilo povratak na lidersku poziciju s koje je zakoračio u 2023. godinu.
U duelu dvojice tenisera „nove generacije“ Alkaras je uspeo da „ukroti“ Sinera i njegove snažne udarce, koji su neretko išli i preko 100 milja na čas.
Devetnaestogodišnji Španac je prvi stigao do brejka. U petom gemu uspeo je da ukrade servis Italijanu i da povede 3:2. Ipak, nije uspeo da sačuva prednost, jer je Italijan „poništio“ brejk u osmom gemu za novi rezultatski egal.
Do kraja prvog seta vodila se velika borba i pobednik je rešen tek posle tajbrejka, koji je pripao Alkarasu rezultatom 7:4. Uvodni set trajao je 63 minuta.
U nastavku susreta nije bilo drame, a za to se postarao drugi reket planete. Španac je u ranoj fazi došao do brejka i ekspresno je poveo rezultatom 3:0.
Do kraja je bez većih problema sačuvao stečenu prednost i na kraju je slavio 6:3, iskoristivši drugu meč loptu.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Medvedev deluje nezaustavljivo – finale u Americi i 19. u nizu!
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Nadal svu snagu sačuvao da se spremi za Novaka
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Hamad kao furija do finala u Mađarskoj: Srpsko-hrvatski okršaj za titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala