- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija u Nemačkoj dobila „tajno oružje“ za realizaciju cilja dugog 24 godine

© David InderliedErhan Mašović
Erhan Mašović - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Štoper Bohuma Erhan Mašović presudio je Lajpcigu u 25. kolu Bundeslige (1:0) za beg sa dna tabele. Bio je to četvrti pogodak u sezoni momka iz Novog Pazara koji se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
Kucaju na vrata premijerne utakmice za Evropsko prvenstvom, gde će Srbija prvo ugostiti Litvaniju 24. marta, dok će tri dana kasnije ići na megdan Crnoj Gori u Podgorici.
Mogla bi Srbija u liku i delu Erhana Mašovića da ima „tajno oružje“ na putu ka realizaciji cilja dugog 24 godine, koliko nismo bili na EP, još od Belgije i Holandije.
Dvadesetpetogodišnji Novopazarac punih šest godina u seniorskoj konkurenciji nije zatresao mrežu, a onda je ove sezone „eskplodirao“ što potvrđuje učinak od četiri gola u Bundesligi u dosadašnjih 25 utakmica.
Mašović je do sada odigrao za Bohum 55 utakmica, ali ranije lopta nikako nije htela u mrežu.
Identičan je bio slučaj i dok je branio boje Čukaričkog, danskog Horsensa, Trenčina. Sada je proradio, a posebno je impresivan podatak da štoper Bohuma uz Danila Dukija iz Union Berlina, deli prvo mesto po broju pogodaka iz prekida, ne računajući izvođenje jedanaesteraca.
Zbog toga na njegovu adresu idu zasluge što je Bohum pobegao, bar na kratko, iz opasne zone u kojoj je bio u društvu sa Štutgartom, Šalkeom, Hertom i Hofenhajmom.
Trenutno su na bezbednoj 14. poziciji sa 25 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih kola.
Kada je nacionalni tim u pitanju, Mašović je do sada upisao dva mač, a debitvao je u junu prošle godine protiv Slovenije na Marakani u pobedim rezultatom 4:1.
Erhan je prethodno prošao sve selekcije Orlova, da bi na kraju pod komandom Piksija Stojkovića upisao i prve minute za seniorski tim.
„Presrećan sam što sam konačno debitovao. Dugo sam čekao da debitujem za svoju zemlju. Jedna stvarno odlična pobeda, odlična igra. Pre svega, zaslužen trijumf. Osećaj je neopisiv. Svako od detinjstva mašta da igra za svoju zemlju. Presrećan sam. Uživao sam u svakom trenutku provedenom na terenu“, rekao je bivši štoper Čukaričkog posle debija za Orlove.
Mašović je zatim pohvalio i saigrače koji su mu olakšali da debi protekne u najboljem mogućem redu.
„Stalno su me bodrili, ohrabrivali i to zaista mnogo znači. Kada neki iskusni igrači priđu i kažu ti neke reči podrške, bilo šta. Dosta mu se podizali i pre meča. ali i tokom samog meča, tako da je bila sjajna atmosfera“, istakao je 25-godišnji Novopazarac koji se sa 15 godina preselio u Beograd i nastavio u Čukaričkom da krči fudbalski put, koji ga je na kraju doveo do Nemačke.
S obzirom na to u kakvoj formi se nalazi Erhan i kako se pretplatio na postizanje golova iz srca šesnaesterca posle prekida, velika je verovatnoća da će mu selektor ukazati poverenje na predstojećim utakmicama i dati mu priliku da uveća minutažu u dresu Orlova.
Inače, prilikom debija u dresu Srbije pojedinim navijačima je zasmetalo to što Mašović nije pevao himnu „Bože pravde“, koju je pevao i Japanac Katsuhito Kinoši, član Piksijevog stručnog štaba.
Srbija je u prošlosti imala problema oko toga, jer je Adem Ljajić, takođe iz Novog Pazara, odbio da peva himnu zbog čega ga je tadašnji selektor Siniša Mihajlović odstranio iz nacionalnog tima.
Srbija se u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo nalazi sa: Litvanijom, Bugarskom, Crnom Gorom i Mađarskom.
Gost emisije „Miljanov korner“ bio je fudbalski trener Miodrag Martać.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Srbija na kraju sveta ima „novog Mitrovića“
Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Piksi skratio spisak Orlova: Bez tri bitna imena – ali i „srpskog sina“
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Ugašena poslednja nada Srbije – selektor otkrio: Stefan je hteo u Španiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala