- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Džon Kirbi: Neprihvatljivi pozivi na primirje u Ukrajini tokom posete kineskog predsednika Moskvi

© AFP 2023 / MANDEL NGANKoordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi
Koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države smatraju neprihvatljivim moguće pozive na prekid vatre u Ukrajini tokom posete Si Đinpinga Moskvi, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi u intervjuu za „Foks njuz“.
„Ako na kraju sastanka bude bilo kakvih poziva na prekid vatre, to neće biti prihvatljivo. Zato što će to samo ratifikovati ono što je Rusija osvojila do danas i dati gospodinu Putinu vremena da pripremi nove ljude i isplanira novu ofanzivu onda kada njemu bude odgovaralo“, rekao je zvaničnik.
On je dodao da se Sjedinjene Američke Države takođe očekuju da Si Đinping razgovara sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.
Pres služba Kremlja je u petak saopštila da će lideri Rusije i Kine razgovarati 20. marta na neformalnoj večeri u Moskvi, a pregovori će se održati 21. marta. Očekuje se da će šefovi država razgovarati o daljem razvoju partnerstva i saradnje Rusije i Kine. Nakon sastanka, oni će dati izjavu za medije.
Ministarstvo inostranih poslova Kine je krajem februara objavilo dokument od 12 tačaka u kojem detaljno iznosi svoj stav o rešavanju konflikta u Ukrajini, a kao najvažnija stavka navodi se momentalni prekid neprijateljstava i prelazak na mirovne pregovore.
Koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi. - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
RUSIJA
Kritika kineskog predloga: Bela kuća protiv momentalnog prekida vatre u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala