- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski adut na bojnom polju – „ubica“ američkih „hajmarsa“ izašao iz senke

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaMinoboronы pokazalo udarы dronami-kamikadze "Lancet" po tehnike VSU
Minoboronы pokazalo udarы dronami-kamikadze Lancet po tehnike VSU - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Ruska bespilotna letelica „lanset“ postala je ubica naprednih američkih raketnih sistema „hajmars“ u Ukrajini, piše češki list „Lidovki“.
„Dron-kamikaza 'lanset' do sada je bio u senci, ali sada je zaradio značajno poštovanje na bojnom polju. 'Lanset', koji je faktički analog američke baražne municije 'svičblejd' uništava ukrajinske ciljeve zapadnog porekla, uključujući američke artiljerijske raketne sisteme 'hajmars' i britanska borbena vozila pešadije 'stormer'“, konstatuje autor članka, kolumnista Štepan Gobza.
Ruska bespilotna letelica ne samo da gađa precizno, nego može samostalno da funkcioniše i da donosi odluke na bojnom polju – na primer, prilikom izbegavanja protivvazdušnog oružja protivnika i prilikom traženja meta, navodi se u članku.
Kako se dodaje, „lanset“ nosi više eksploziva od bilo koje druge baražne municije i stoga može da uništi čak i oklopni transporter ili laki tenk.
Bespilotnu letelicu „lanset“ proizvela je kompanija „ZALA Aero“ koja je deo koncerna „Kalašnjikov“. Pored verzije „izdelije-52“ postoji i veći model letelice koji je dobio oznaku „izdelije-51“. Bespilotna letelica je modernizovana, a tom prilikom je uzeto u obzir iskustvo stečeno tokom specijalne operacije u Ukrajini. Dobio je moćnu bojevu glavu koja omogućava dronu da garantovano uništava haubice, tenkove, oklopnu tehniku, radare, protivvazduhoplovne sisteme i ljudstvo protivnika.
Baražna municija je vrsta oružja koje je sposobna da dugo leti i osmatra teren. Prilikom otkrivanja cilja, dron izvodi napad kao navođena raketa „vazduh-zemlja“.
Dron-kamikaza Zala Lancet - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
RUSIJA
Rusija u Ukrajini koristi dronove-kamikaze za uništavanje tenkova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala