- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija u Ukrajini koristi dronove-kamikaze za uništavanje tenkova

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaDron-kamikaza "Zala Lancet"
Dron-kamikaza Zala Lancet - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije u Ukrajini primenjuju kamikaze-dronove koji rade na principu obrušavanja, što povećava efikasnost uništavanja tenkova, saopštio je Sputnjiku neimenovani izvor upoznat sa ovim događajem.

„Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije primenjuje baražnu municiju ‘Zala aero’, što povećava efikasnost uništavanja ukrajinske oklopne tehnike“, pre svega tenkova, rekao je sagovornik.

Pojasnio je da se dron-kamikaza obrušava na oklopna vozila, uništava tenk tako što mu onesposobi slabo zaštićenu kupolu ili de gde se nalazi motor. Dodaje da se na taj način osigurava probijanje tenka, onesposobljavanje posade i često dovodi do detonacije tenka.
Sagovornik ističe da je još jedna pozitivna stvar delovanja ovih dronova, što operater ne mora da ima neku specifičnu obuku.
Kako je ranije rekao za RIA Novosti drugi izvor, ruski vojnici su u ukrajini koristili nekoliko stotina dronova-kamikaza „Kub“ i „Izdelije-51/52“. Ovi dronovi mogu dugo da lete i da osmatraju teren. Kada pronađu cilj oni ga uništavaju kao raketa vazduh-zemlja i na taj način i oni sami eksplodiraju.
Ukrajinski vojni čamac - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ekskluzivni snimci: Ukrajinski vojni čamac i američki topovi na meti ruskih dronova-kamikaza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala