- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nesrećnom Partizanu i Radnik uzeo meru - „visi“ Liga šampiona

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićPartizan Radnik
Partizan Radnik - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana doživeli su šokantan poraz u Humskoj u premijernom meču 27. kola Superlige od fenjeraša Radnika rezultatom 2:1 (2:1). Nastavljena je serija loših rezultata slavnog kluba, koji se sada opasno kocka i s drugim mestom koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.
Crno-beli su i dalje drugi, ali sa dva boda više od trećeplasiranog TSC-a iz Bačke Topole, koji ima utakmicu manje, dok je u igri i Čukarički koji kaska četiri boda uz meč zaostatka, a tek sledi plej-of.
Već posle prvih nekoliko minuta gostujuća ekipa uspela je da pokaže ofanzivniju i agresivniju igru, a Andrija Radulović prvi je bio u prilici da postigne gol. Nastavili su fudbaleri Radnika da prete, a onda je Radulović u 13. minutu zatresao mrežu za velikih 1:0 posle loše reakcije Igora Vujačića.
Delovalo je da se Partizan probudio, ali falilo je mnogo sreće! Crno-beli su pogodili za kratko vreme dve stative, najpre Kvinsi Menig, a potom Aleksandar Filipović.
Pet minuta kasnije usledila je i nova stativa Partizana, a ovoga puta loptu je glavom zahvatio Rikardo Gomeš koji ipak ne uspeva da donese domaćima izjednačenje.
Iako je taj period Partizan obeležio sa nekoliko ozbiljnih šansi i delovao daleko bolje, usledio je novi pad u igri i odmah surovo kažnjavanje. Samo što je Ranko Jokić ušao u igru, posle skoka zahvatio je loptu i savladao nespretnog Aleksandra Popovića za 2:0.
Nisu crno-beli ni u drugom poluvremenu uspevali da promene rezultat, a onda su u 62. minutu dobili priliku da smanje prednost gostujuće ekipe. Međutim, Bibars Natho promašio je prvi penal od dolaska u Partizan, a Stefan Ranđelović pokazao je da je sjajan golman.
Promašaj Natha označio je potpuni sunovrat Partizana, međutim konačno u 82. minutu Rikardo Gomeš uspeo je smanji prednost Radnika i natera Ranđelovića da izvadi loptu iz mreže.
Na trenutak je posle tog gola zamirisalo izjednačenje, ali ipak vremena za crno-bele više nije bilo.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Piksi skratio spisak Orlova: Bez tri bitna imena – ali i „srpskog sina“
Liverpul - Real, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Kuglice režirale strašan derbi – Gvardiola udara na Bajern u LŠ! Junajted na Sevilju u Ligi Evrope
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Turski fijasko je pomogao Srbiji, ali tu je i jedna loša vest
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala