- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Peking zabrinut zbog odugovlačenja ukrajinske krize

© FotoŠef kineske diplomatije Ćin Gang
Šef kineske diplomatije Ćin Gang - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Kina je zabrinuta zbog odugovlačenja ukrajinske krize i mogućnosti da se izgubi kontrola nad situacijom, , izjavio je ministar inostranih poslova Kine Ćin Gang tokom telefonskog razgovora sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrijem Kulebom.
„Kina je zabrinuta zbog eskalacije krize koja i dalje traje i zbog mogućnosti da se nad njom izgubi kontrola“, naglasio je diplomata.
Prema njegovim rečima, Kina se nada da će strane u ukrajinskom sukobu biti suzdržane i da će što je moguće pre obnoviti mirovne pregovore.
„Nadamo se da će sve strane zadržati smirenost, racionalnost i suzdržanost, da će što je moguće pre obnoviti mirovne pregovore i da će insistirati na vraćanju u tok političkog rešavanja krize“, naveo je Ćin Gang, a prenelo Ministarstvo inostranih poslova Kine na svom zvaničnom sajtu.
Kineski diplomata je naglasio da se Peking nada da će Ukrajina i Rusija sačuvati nadu u dijalog i pregovore i da, koliko god da oni budu teški, neće „zatvoriti vrata političkom rešenju“.
Ćin Gang je istakao da se Kina uvek pridržavala objektivnog i pravednog stava o ukrajinskoj krizi, da je uvek težila pomirenju i pregovorima i da je pozvala međunarodnu zajednicu da stvori uslove za mirovne pregovore.
Kina će, kako je naveo diplomata, nastaviti da igra konstruktivnu ulogu u ukrajinskoj krizi, radi uspostavljanja mira.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
RUSIJA
Šojgu: Rusija i Kina su okosnica globalne stabilnosti u svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala