- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Rusija i Kina su okosnica globalne stabilnosti u svetu

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
Pratite nas
Bilateralni odnosi Rusije i Kine postali su okosnica globalne stabilnosti u uslovima rastućih geopolitičkih tenzija u svetu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u čestici general-pukovniku Džang Juksiju, povodom njegovog reizbora za potpredsednika Centralnog vojnog saveta Kine.
„Bilateralni odnosi naših zemalja dostigli su danas novi, neviđeno visok nivo i postali oslonac globalne stabilnosti u uslovima rastućih geopolitičkih tenzija u svetu“, naveo je ruski ministar odbrane u telegramu.
Šojgu je u telegramu svom kineskom kolegi generalu Li Šangfu, izrazio uverenje da će njegova aktivnost na mestu ministra odbrane Kine doprineti razvoju sveobuhvatnog partnerstva i strateškog angažovanja između dve zemlje u oblasti vojne i vojno-tehničke saradnje.
Ruski ministar odbrane je takođe poželeo general-pukovniku Džangu Juksiju dobro zdravlje i prosperitet i izrazio uverenje da će vojna i vojno-tehnička saradnja Rusije i Kine nastaviti da se razvija, dajući značajan doprinos jačanju čitavog spektra rusko-kineskih odnosa.
Vojni resor je pojasnio da je Šojgu takođe čestitao general-pukovniku He Vejdongu imenovanje na mesto zamenika predsednika Centralne vojne komisije NR Kine.
„Rusija i Kina su dugogodišnji prijatelji i partneri. Zajedničke granice i istorija, kao i dugogodišnje prijateljstvo, čvrsto su vezali naše narode i države“, naveo je ruski ministar odbrane u čestitki.
Šef ruskog vojnog resora je dodao da su rusko-kineski odnosi stabilni i dugoročni, da ispunjavaju ciljeve jačanja dobrosusedstva i obezbeđivanja međusobnog poverenja.
Kineska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
SVET
General pod američkim sankcijama izabran za ministra odbrane Kine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala