- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Kako primena dipfejk tehnologije zaista izgleda: Ovo nisu Tom Kruz i Pariz Hilton /video/

© Foto : Jutjub/Tražimo IstinuDipfejk tehnologija
Dipfejk tehnologija - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Sa dipfejk alatom, svako ispred kamere može da liči na koga želi. Dipfejk jednostavno skenira vaše lice i upoređuje karakteristike sa osobom čije lice želite da se pojavi umesto vašeg. Tako bilo ko može da se predstavi kao slavni glumac ili bilo koja druga ličnost koju poželi.
Kreatori ovih snimaka su toliko vešti i umešni da tačno i precizno montiraju glas da zvuči baš kao osoba koja je cilj zloupotrebe. Tehnologija je dostigla takav nivo da program može za samo nekoliko sekundi da izimitira bilo čiji glas.
Oponašanjem glasa, takav sadržaj deluje još stvarnije, što ljudima olakšava da poveruju u njega.
Upotrebu ove kontrovezne tehnologije uz pomoć koje se lansiraju lažni video snimci, nedavno je najavila i Američka komanda za specijalne operacije. Komanda se sprema da sprovodi internet propagandu i kampanje obmane na mreži koristeći tzv. dipfejk, odnosno lažne video zapise, pokazali su dokumenti u koje je imao uvid istraživački portal "Intersept".
"Specijalne snage bi koristile lažne snimke da generišu poruke i utiču na operacije preko društvenih mreža“, navedeno je u dokumentu.
Moždani udar - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SVET
Direktno u mozak: Otkriven šokantni plan Američke komande za specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala