- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus krvario, menjao reket i zakazao dvoboj sa Amerikancem: „Može da pobedi Novaka i Nadala“

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Najbolji ruski teniser Danil Medvedev upisao je i 18. uzastopnu pobedu, nakon što je bez većih problema, u dva seta izašao na kraj sa Alehandrom Davidovičem Fokinom u četvrtfinalu Mastersa Indijan Vels – 6:3, 7:5.
Medvedev će se u polufinalu sastati sa Amerikancem Fransisom Tijafoom, koji je eliminisao Britanca Kameruna Norija rezultatom 6:4, 6:4, posle 85 minuta borbe.
Medvedev je posle maratona i velike borbe od preko tri sata sa Nemcom ruskog porekla Aleksandrom Zverevom, lako izašao na kraj sa Špancem,
Po jedan brejk u oba seta bio je dovoljan da šesti reket planete izbori plasman među četiri najbolja u Indijan Velsu.
U prvom setu je praktično sve bilo rešeno već u drugom gemu, kada je Danil oteo servis Špancu i do kraja je iskusno sačuvao prednost.
U drugom je viđena daleko veća borba i neizvesnost, ali je Medvedev osim rivala preko puta mreže imao problema sa reketom koji je promenio, kao i sa žuljevima, Bio je primoran da uzme medicinski tajmaut, kako bi mu palčevi bili zavijeni i kako bi bio u stanju da nastavi da krči put ka 18. pobedi u nizu i hod ka četvrtom trofeju u 2023. godini.
Na kraju je ponovo presudio jedan brejk u drugom setu, koji je Medvedev napravio u 11. gemu za vođstvo 6:5, posle čega je prepustio Špancu samo jedan poen i realizovao prvu meč loptu.
Medvedev je posle meča poručio da mu je žao zbog jedne situacije.
„Žao mi je kada imam napade besa, trudim se da to ne utiče na moje rivale. Ali, ono što sam uradio protiv Alehandra Davidoviča Fokine, pri nerešenom rezultatu, nije bilo u redu. Prekinuo sam ga. Ali, posekao sam se, prst mi je bio otvoren. Nikada se ni nožem nisam tako posekao, jer ne kuvam mnogo", rekao je Rus, dok je Španac s druge strane zbog fantastičnog tenisa Medvedeva bio primoran da se baca po terenu.
Medvedev se osvrnuo i na narednu prepreku na pomenutom Mastersu, gde će ukrstiti reket sa domaćim teniserom Fransisom Tijafoom s kojim se dugo nije sastao, ali u međusobnim duelima ima velikih 4:0.
„Igra sjajno, Fransis je odličan, vatren, može da pobedi svakoga, čak i Novaka i Rafu kada mu je dan. Ustvari, pobedio je Nadala na US Openu, moraću da dam sve od sebe, da odigram svoj najbolji tenis kako bi savladao tako tešku prepreku", poručio je Rus.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
„Dođe mi da poludim“ – Medvedev bez dlake na jeziku u Americi
Novak Đoković u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Novak odlučio gde nastavlja sezonu – srpski as ide na šljaku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala