- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak odlučio gde nastavlja sezonu – srpski as ide na šljaku

© AP Photo / Daniel ColeNovak Đoković u Monte Karlu
Novak Đoković u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nalazi se na listi učesnika za Masters u Monte Karlu, koji će biti odigran od devetog do 16. aprila.
Đoković je propustio Masters u Indijan Velsu zbog toga što mu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države, a najverovatnije iz istog razloga neće igrati ni na turniru u Majamiju, koji počinje 22. marta.
Na listi učesnika Mastersa u Monte Karlu, između ostalih, se nalaze i Španci Karlos Alkaras i Rafael Nadal, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Rud, Amerikanac Tejlor Fric, Nemac Aleksander Zverev, kao i Srbin Miomir Kecmanović.
Već se pretpostavljalo da će srpski as na teren vratiti u aprilu kada počinje sezona turnira na šljaci, a s obzirom na to da su Novaku glavni cilj Grend slemovi dobro će se pripremiti za Rolan Garos.
Novak još uvek nije potvrdio vest da će igrati u Monte Karlu, ali nema sumnje da će igrati na tom Mastersu jer je to ujedno prvi veći turnir u kalendaru na koji može da ide.
Đoković je dva puta u karijeri trijumfovao na Mastersu u Monte Karlu (2013. i 2015. godine). Ovaj turnir je poslednje dve godine osvajao Cicipas.
Srpski as poslednji turnir odigrao je u Dubaiju gde ga je u polufinalu zaustavio Danil Medvedev, ruski teniser. Početkom godine Novak je osvojio turnir u Adelejdu, a potom i u Australijan open.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Španac kao furija juri prvo mesto – čudesni Kanađanin spasao šest meč lopti, a sada spasava i Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala