- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sputnjik predao pomoć sirijskom stanovništvu pogođenom zemljotresom /foto/

© Sputnik / SputnjikRuski vojnici istovaruju pomoć koju su Sputnjik i dobrotvorna fondacija „Doktor Liza“ prikupili za sirijski narod
Ruski vojnici istovaruju pomoć koju su Sputnjik i dobrotvorna fondacija „Doktor Liza“ prikupili za sirijski narod - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Humanitarna pomoć koju su Sputnjik i dobrotvorna fondacija Elizabete Glinke „Doktor Liza“ prikupili za sirijski narod pogođen zemljotresom, predata je stanovništvu te zemlje.
Predstavnik fondacije Vladimir Havšabo tokom ove nedelje u pratnji zaposlenih iz agencije Sputnjik putuje Sirijom i deli humanitarnu pomoć, koja je prikupljena u Moskvi. Prehrambeni proizvodi, hrana za bebe, odeća i obuća, sredstva za higijenu, vreće za spavanje, ćebad, baterije, sveće – sve to stiže direktno u ruke najugroženijih.
Prvo mesto u koje je dopremljena pomoć je selo Stamo, predgrađe Džeble, koje je najviše stradalo u provinciji Latakija. U njemu praktično nije ostala nijedna kuća koja nije oštećena u zemljotresu.
Humanitarni konvoj danas kreće za Alepo kako bi sirijskom Crvenom polumesecu predao opremu za raščišćavanje ruševina.
© Sputnik / SputnjikRuska vojska deli pomoć koju su Sputnjik i dobrotvorna fondacija „Doktor Liza“ prikupili za sirijski narod
Ruska vojska deli pomoć koju su Sputnjik i dobrotvorna fondacija „Doktor Liza“ prikupili za sirijski narod - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Ruska vojska deli pomoć koju su Sputnjik i dobrotvorna fondacija „Doktor Liza“ prikupili za sirijski narod
Sputnjik je uz podršku dobrotvorne fondacije „Doktor Liza“ prikupio oko 25 tona humanitarne pomoći za Sirijce pogođene zemljotresom. Uz podršku ruskih vojnika, pomoć je dostavljena u Siriju i prebacuje se do ugroženih regiona.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je naložio ruskim vojnicima u Siriji da učestvuju u eliminisanju posledica zemljotresa koji je početkom februara pogodio Siriju i da pruže pomoć žrtvama zemljotresa.
Na aviobazi Hmejmim je formirana mobilna grupa vojnih lekara. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, napravljeni su prijemni punktovi za donaciju krvi i zajednički operativni štab za koordinaciju akcija za pomoć žrtvama.
Ruska humanitarna pomoć stigla u Siriju - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
RUSIJA
Sputnjik u Moskvi prikupio tonu humanitarne pomoći za Siriju – ruska vojska je isporučila
Preživeli posle zemljotresa u Siriji, u prihvatilištu u Latakiji - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SVET
Priče preživelih: Žitelji Latakije dele svoja sećanja na zemljotres /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala