- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sputnjik u Moskvi prikupio tonu humanitarne pomoći za Siriju – ruska vojska je isporučila

© SputnikRuska humanitarna pomoć stigla u Siriju
Ruska humanitarna pomoć stigla u Siriju - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
U centralnu bolnicu Latakije u Siriji ruska vojska je dostavila humanitarnu pomoć koju je prikupila redakcija Sputnjika u Moskvi.

Kako je saopštio dopisnik Sputnjika iz Latakije, ruska vojska je dostavila Glavnom odeljenju porodilišta u Latakiji tonu lekova, dečje hrane i drugih potrepština.

Kako je rekao zamenik načelnika medicinske službe ruske vazduhoplovne baze „Hmejmim“, potpukovnik Andrej Nikolajevič humanitarna pomoć će biti podeljena u sirijskim bolnicama u skladu sa potrebama.
„Pružanje pomoći porodilištu i dečjem odeljenju sprovodi se u okviru pomoći Rusije Siriji nakon zemljotresa. Neophodnu pomoć ćemo poslati ne samo bolnici u Latakiji, već i bolnicama u drugim pogođenim regionima Sirije – sve će zavisiti od zahteva“, rekao je potpukovnik.
Istovremeno, glavni lekar iz Glavnog odeljenja porodilišta i dečjeg odeljenja bolnice u Latakiji Ahmad Fara je istakao da ovo nije prvi put da ruska vojska isporučuje pomoć bolnici.
„Rusija je mnogo pomogla i pomaže našoj bolnici i lekovima i opremom, između ostalog i sada, posle zemljotresa. Našim kolegama iz medicinske službe baze 'Hmejmim' dostavili smo konkretan spisak lekova koji su nam zaista bili potrebni i oni su nam ih isporučili. Mnogo hvala Rusima na podršci“, rekao je Fara.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je naložio ruskim vojnicima u Siriji da učestvuju u eliminisanju posledica zemljotresa i da pruže pomoć žrtvama zemljotresa.
Na aviobazi Hmejmim je formirana mobilna grupa vojnih lekara. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, napravljeni su prijemni punktovi za donaciju krvi i zajednički operativni štab za koordinaciju akcija za pomoć žrtvama.
Preživeli posle zemljotresa u Siriji, u prihvatilištu u Latakiji - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SVET
Priče preživelih: Žitelji Latakije dele svoja sećanja na zemljotres /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala