- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rosteh“ radi punom parom da obezbedi potrebe vojske za specijalnu vojnu operaciju

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Ruska industrija municije počela je, faktički, da radi u režimu ratnog stanja, a proizvodnja nekih artikala je višestruko porasla, saopšteno je Sputnjiku iz ruske državne korporacije „Rosteh“.

„Industrija užurbano isporučuje sve vrste municije: od metaka do visokopreciznih raketa kako bi se zadovoljile potrebe vojske. Industrija municije radi praktično kao za vreme rata: proizvodnja je uvećana nekoliko puta, a nekih proizvoda i više desetina puta“, saopšteno je iz korporacije u vezi sa tempom proizvodnje municije za potrebe specijalne vojne operacije.

U februaru je direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov izjavio da je ruska vojna industrija povećala proizvodnju naoružanja, uključujući hipersonične sisteme „kindžal“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara, obraćajući se u Federalnoj skupštini izjavio da ruska odbrana mora da integriše napredni razvoj kako bi poboljšala vojne kapacitete i osigurala njihovu masovnu, serijsku proizvodnju.
Sistem „Tornado-S“ na Vojnoj paradi u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
RUSIJA
„Rosteh“ povećao proizvodnju naprednog naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala