- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: U Ukrajini se borimo za „ruski svet‟

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u Burjatiji
Vladimir Putin u Burjatiji - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Rusija ne može da ostavi na cedilu stanovništvo koje govori ruskim jezikom i bori se za "ruski svet" u Ukrajini, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje jednog od radnika fabrike aviona u Ulan-Udeu, Burjatija.
"Za nas je ovo borba za naše ljude koji žive na tim teritorijama“, naglasio je predsednik.
"Mi smo multinacionalna zemlja. Ali ipak, ovo je ′ruski svet′. Ako razgovarate sa ljudima koji dolaze otuda - upoznao sam ih - oni se ne razlikuju od vas, mene, nimalo! Oni su isti kao i mi. Oni su deo nas, kako ih možemo napustiti?", dodao je Putin.
Istovremeno, predsednik je posebno istakao činjenicu da Rusija već osam godina pokušava mirnim putem da reši problem Donbasa, ali je bila prevarena, „vođena za nos“.
„Osam godina pokušavamo da ubedimo naše takozvane partnere da mirnim putem rešimo problem Donbasa. Sada se ispostavilo da su nas jednostavno vukli za nos, obmanjivali, ne ustručavajući se da o tome javno govore“, podsetio je Putin.
Šef države je naglasio da se Rusija, za razliku od Zapada, bori ne za svoju geopolitičku poziciju, već „za postojanje same ruske državnosti“.
Putin je istakao da neprijatelj ima samo jedan zadatak - da rasparča Rusiju.
"Dakle, za nas ovo nije geopolitički zadatak, već zadatak opstanka ruske državnosti, stvaranja uslova za budući razvoj naše zemlje i naše dece“, zaključio je on.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
RUSIJA
Jači smo nego što se mislilo: Putin naveo način da se dođe do pobede u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala