- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan udario u Zvezdinu najslabiju tačku

© Sputnik / Lola ĐorđevićVečiti derbi
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Najveći problem Crvene zvezde u poslednje vreme je drugo poluvreme, posebno poslednja četvrtina u kojoj ekipa Duška Ivanovića ima, sada već, hronične poteškoće. Videlo se to i u derbiju u kom je Partizan sa 29:15 rešio četvrtu četvrtinu, samim tim i meč.
Najveći problem Zvezde postao je meta Partizana. Crno-beli su vrebali šansu i ulovili je.

Ne računajući utakmicu protiv Anadolu Efesa, Crvena zvezda je imala sledeće rezultate u poslednjim četvrtinama u poslednje vreme: protiv Panatinaikosa 11:23, Cibone 14:24, Bajerna 24:35, Albe 11:27, Makabija 20:31, Igokee 23:30, a protiv Partizana 15:29.

Obično pad Crvene zvezde krene tokom treće deonice, a u poslednjem derbiju taj deo igre Partizan je dobio sa 29:18.
Dovoljno je reći da je Partizan na startu poslednje četvrtine napravio razliku 11-0.
Nije baš uvek tako bilo, zapravo je Crvena zvezda od momenta kada je ekipu preuzeo Duško Ivanović dobijala redovno neizvesne završnice, ali je odjednom sve krenulo naopako po crveno-bele.
Crveno-beli sada imaju samo teoretske šanse za plej-of Evrolige, a sada su prepustili crno-belima pol-poziciju za prvo mesto u ligaškom delu Jadranske lige.
Zbog čega Crvena zvezda ovoliko drastično i očigledno pada u poslednjoj četvrtini ostaje enigma, može da bude i da je do fizičke spreme, mada pre deluje da su neki drugi, košarkaški razlozi, u pitanju.
„Dva različita poluvremena, u prvom bez energije, bez pameti. Informacije koje sam davao igračima nekako nisu dopirale do njih. Rekao sam i pre utakmice da se igra 40 minuta i da će biti potrebno da održimo koncentraciju svih 40 minuta.Na poluvremenu sam pokušao na miran način da objasnim igračima koje su greške, ali da i oni kažu svoje mišljenje i šta treba da se promeni. Nekoliko njih je izašlo i složili smo se za neke stvari“, rekao je Željko Obradović i kroz izjavu nagovestio da se njegov tim nije predavao iako je na poluvremenu gubio 14 razlike, a pre toga i 20 razlike.
Sigurno su i među crno-belima bili svesni loše statistike Crvene zvezde u završnici mečeva u poslednje vreme.
„Igrali smo u većem delu utakmice vrlo dobro, u drugom poluvremenu smo imali problema sa iz loptama, greške u odbrani i probleme u napadu. U napadu smo u drugom poluvremenu morali da igramo bolje. Imali smo neka rešenja, promašili dva tri otvorena šuta, što kod Partizana nije bio slučaj“, otkrio je Duško Ivanović, a dok je posle utakmice protiv Panatinaikosa istakao da je jednostavno njegov tim prestao da igra košarku.
Sezona ulazi u foto-finiš, a po Crvenu zvezdu bi bilo najbolje da za razliku od loših finiša utakmica, dobro finišira sezonu.
Partizan sa druge strane zna da može da preokrene i kada gubi sa 20 razlike od Zvezde.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SPORT
Zvezdi malo i 20 razlike – Partizanov preokret za pamćenje i veliki korak ka prvom mestu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala