- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Deripaska: Došlo je vreme za brzu prodaju dolara /foto/

CC0 / / Dolari
Dolari - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Biznismen Oleg Deripaska smatra da je došlo vreme da se veoma brzo prodaju dolari i kupi manja količina evra, a mnogo više juana i zlata.
On je prokomentarisao izjavu finansijskog eksperta i autora knjige „Bogati otac, siromašni otac“ Roberta Kiosakija koji je predvideo krah „Leman broders“ 2008. godine, koji je juče na Tviteru savetovao da se kupuje više zlata, srebra i bitkoina, jer prognozira „oštar pad“ američke privrede.
„Ako se ispostavi da je veseli investitor u pravu čak i 10 odsto, onda je, čini se, došlo vreme da se brzo prodaju dolari, kupi neki evro i mnogo više juana i zlata“, naglasio je Deripaska.
Deripaska je objavio i link na intervju Kijosakija TV „Foks Biznis“.
Prethodno, najveći bankarski kolaps u SAD od finansijske krize 2008. godine i drugi po veličini do sada dogodio se kada je banka „Silicijumska dolina“ zatvorena 10. marta, a njeni depoziti zaplenjeni. Potez je usledio nekoliko dana nakon što je ta institucija objavila da ima poteškoća u poslovanju. Banka je propala posle tzv. bankarske panike 10. marta. Bankrotom te banke najviše su pogođene tehnološke kompanije, koje su u veliko meri poslovale sa njom, ali i start-ap kompanije, pojedini mediji, proizvođači vina iz Kalifornije itd.
„Leman broders“ je imao imovinu od 691 milijardu dolara kada je podneo zahtev za bankrot u septembru 2008. godine, što je označilo najveći korporativni bankrot u istoriji SAD.
Američki dolar - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SVET
Da li će krah banke "Silicijumske doline" dovesti do sistemske krize
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala