- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija će igrati na prvenstvu Centralne Azije

© AFP 2023 / NATALIA KOLESNIKOVAValeri Karpin, Rusija, fudbal
Valeri Karpin, Rusija, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije učestvovaće na prvom šampionatu Centralne Azije, koje je na programu u junu ove godine, objavili su ruski mediji.
Šest članica Fudbalske asocijacije Centralne Azije (CAFA) - Tadžikistan, Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan i Avganistan - su potvrdile učešće na turniru na kome će se kao gost pojaviti i neka selekcija iz Azije.
Informaciju o učešću selekcije Valerija Karpina je za „Mač TV“ potvrdio portparol Fudbalskog saveza Tadžikistana, Faridun Salijev, čija će reprezentacija takođe učestvovati na turniru.
„Rusija će učestvovati na prvom fudbalskom prvenstvu Centralne Azije koje će se održati od 9. do 21. juna“, potvrdio je Salijev.
Podsetimo, UEFA i FIFA su suependovali reprezentaciju Rusije i zabranili joj učešće na međunarodnim takmičenjima pod njihovim okriljem zbog situacije u Ukrajini.
Krajem decembra na Izvršnom komitetu RFS postavljeno je pitanje mogućeg prelaska organizacije u Azijsku fudbalsku konfederaciju (AFK).
Kasnije je, zajedno sa UEFA-om, doneta odluka da se formira Radna grupa, čija je svrha da izradi mapu puta za što skoriji povratak ruskih timova na međunarodne turnire.
Rusija će u nastupajućoj reprezentativnoj pauzi odigrati dve prijateljske utakmice, sa Iranom (23. marta) i Irakom (27. marta).
Dejan Stanković i Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SPORT
Dušan u velikoj krizi, Deki ga tešio: „Pričao sam sa njim kao sa sinom“
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
SPORT
Šta bi fudbalska Evropa bez Srbije
Miroslav Klose - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Mladi Srbin ima jednu manu – ali i enigmatičnu vrlinu: „Marko je nešto posebno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala