- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin na ulitimatum Hrvata odgovorio asistencijom uz sprint od 50 metara

© Tanjug / Marco Bucco/LaPresse via APNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
Pratite nas
Dobio je Nemanja Radonjić ultimatum od trenera Ivana Jurića da mora da zaigra bolje u naredna tri meseca. I on je na to odgovorio fantastičnom asistencijom na utakmici Torina protiv Lećea )0:2) pri kojoj je pretrčao sa loptom 50 metara i uposlio Antonija Sanabriju.
Radonjić je u 23. minutu dobio loptu po levoj strani, usledio je strašan sprint, preleteo je sve Srbin i na tacni poslužio Sanabriju za prednost od 2:0 u tom momentu.
U gostujućem timu utakmicu su počela čak trojica Srba - golman Vanja Milinković Savić, vezista Ivan Ilić i ofanzivac Nemanja Radonjić. Posebno je bilo zanimljivo videti Radonjića u startnih 11 nakon što ga je na utakmici protiv Juventusa pre dva kola trener Torina Ivan Jurić izveo iz igre nakon samo 17 minuta zbog taktičke nediscpiline.
Jurić je posle toga dao ultimatum brzonogom krilnom fudbaleru da ima tri meseca da ispravi stvari ukoliko želi da ostane u klubu. Hrvat zahteva i očekuje daleko više od Srbina,a protiv Lećea je i dobio više.
Radonjić je na sjajan način iskoristio ulogu startera. Sigurno će mu posle ovakve partije biti lakše u nastavku sezone.
Bivši fudbaler Marseja, Herte, Crvene zvezde, Rome i Čukaričkog, postigao je ove sezone četiri gola za Torino, upisavši i tri asistencije na 25 utakmica.
Inače, Jurić je sredinom susreta sa Lećeom zaradio isključenje posle gužve koja se stvorila i koju su režirali srpski vezista Ivan Ilić i igrači Lećea.
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Nemanja je „komandant“ bez koga Murinjo ne može
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala