- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemanja je „komandant“ bez koga Murinjo ne može

© AP Photo / Petr David JosekDušan Tadić i Nemanja Matić
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Nemanja Matić ne mora da brine za budućnost u dresu Rome, objavili su vodeći italijanski mediji. Iskusni srpski vezista održao je čas fudbala u prvom meču osmine finala Liga Evrope protiv Real Sosijedada (2:0), posle kog je očitao lekciju saigraču Brajanu Kristanteu, što je bila potvrda autoriteta i poverenja koje uživa kod Žozea Murinja.
Matić se liderskim sposobnostima pokazao na terenu kada je podigao glas na svog saigrača Brajana Kristantea.
„Kristante je izgubio loptu, Matić je povikao na njega prišao mu i uneo mu se i lice. Žoržinjo Vajnaldum je uleteo i stao između njih dvojice. Matić je posle utakmice rekao da se sve dogodilo u veoma emotivnom trenutku i da nema nikakve zle krvi između saigrača“, piše Korijere delo Sport.
Sa druge strane, Murinjo je pohvalio svoje igrače i istakao njihovu želju da se ostvari pozitivan rezultat.
Momak sa Uba i „Gospodin specijalni" razvili su poseban odnos još tokom saradnje u Londonu, gde su branili boje Čelsija u sezoni 2014/15.
Prepoznao je tada temperamentni Portugalaca Žoze Murinjo, kog jedni vole, drugi ne podnose, da Nemanja poseduje liderske sposobnosti. Zato i ne čudi što ga je kasnije doveo i u Mančester junajted, gde su obnovili saradnju, da bi ista bila nastavljena i u Večnom gradu.
Kako je bivši reprezentativac Srbije kao slobodan igrač prošlog leta stigao sa Old Traforda na Olimpiko, tako je potpisan jednogodišnji ugovor. S obzirom na to da pomenuta saradnja uskoro ističe, tako su mediji na Čizmi počeli da spekulišu oko sudbine Nemanje Matića u Romi.
Prema informacijama i objavljenom tekstu „Tutomerkata“, Srbin je Murinjova „produžena ruka“ na terenu i zbog toga se uveliko u Rimu „kuca“ novi ugovor za prekaljenog zadnjeg veznog, koji je od slovačkih Košica dosegnuo neverovatne fudbalske visine, protkane brojnim trofejima.
U postojećem ugovoru između Nemanje i Rome, postoji stavka prema kojoj je neophodno da Matić odigra najmanje 50 odsto utakmica za „vučicu“ u sezoni i to minimalno 45 minuta da provede na terenu, što iziskuje automatsko produženje saradnje još godinu dana.
Matić je do sada odigrao 24 utakmice u Seriji A, jednom je zatresao mrežu i asitirao. Odlične partije, od kojih je poslednja protiv Real Sosijedada, gde je održao čas fudbala, pokazatelj su da ni godine, a Matić ih ima 34, ne mogu ništa vezisti visokom čak 194 centimetra koji s lakoćom „razbija“ protivničke akcije i prenosi loptu iz defanzive do ofanzivnog reda.
Pre utakmice sa Špancima u Ligi Evrope, Roma je na svom terenu minimalnim rezultatom pobedila Juventus i Matić je na sredini odradio veliki posao. Odigrao je, baš kao i protiv Sosijedada svih 90 minuta, da bi posle utakmice poručio da je srećan što je došao u italijanski fudbal.
„Srećan sam kada igram na Olimpiku. Velika pobeda za nas, hvala navijačima koji su bili fantastični i koji su nas podržavali. Veoma bitna pobeda za nas, jako smo zadovoljni“, rekao je Nemanja Matić.
Zbog svega prikazanog, postoji velika verovatnoća da će Roma ponuditi Matiću ugovor na duže od jedne sezone, pa je jasno da je lopta kod Srbina u nogama i da je on na potezu.
Geri Lineker - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Legenda zabranjena na javnom servisu – uporedio Britaniju sa nacističkom Nemačkom: „Neću se izviniti“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Vanja je za dlaku „promašio“ Rusiju: „Nudio sam ga besplatno“
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Matić je održao čas fudbala u Rimu: „Čista klasa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala