- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Hiljade vernika kanonske UPC okupljeno u Kijevsko-pečerskoj lavri /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaKijevsko-Pečerska lavra u Kijevu
Kijevsko-Pečerska lavra u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
Pratite nas
Hiljade vernika kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) okupilo se u nedelju u Kijevsko-pečerskoj lavri.
„Hiljade ljudi, okupljenih na liturgiji na dan sećanja na sve svece pečerske, jednim srcem i jednim ustima pevaju Simbol vere“, napisano je na Telegram kanalu Ukrajinske pravoslavne crkve.
Dan prepodobnih očeva kijevsko-pečerskih i svih svetih obeležava se u drugu nedelju Velikog posta.
Nacionalni istorijski spomenik „Kijevsko-pečerska lavra“ je 10. marta obavezao monahe kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve da napuste zdanja koja mu pripadaju do 29. marta.
Ukrajinska međuresorna radna grupa za pripremu predloga i preporuka za organizaciju ispunjavanja zadataka u vezi s delatnošću regionalnih organizacija utvrdila je da manastir narušava uslove Sporazuma o korišćenju državne imovine. Sadržaj i detalje narušavanja komisija nije navela.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril se 11. marta obratio religioznim liderima i međunarodnim delatnicima s porukom o situaciji u Kijevsko-pečerskoj lavri, navodeći da je cilj ukrajinskih činovnika progon monaha kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve i ocenio da je reč o represivnim merama. Patrijarh se, pored ostalih, obratio i papi Franji.
Kijevsko-pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
RUSIJA
Zašto je Kijevsko-pečerska lavra važna za celo pravoslavlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala