- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija upozorava NATO: Isporuka aviona Kijevu značiće direktno uključivanje u sukob u Ukrajini

© Foto : Sgt. Antony Lee, U.S. ArmyLovac F-16
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski upozorio je zemlje NATO-a da će isporuka borbenih aviona Ukrajini značiti direktnu umešanost tih država u sukob u Ukrajini.

„Mnogo je naznaka da Zapad ne želi da prihvati realnost, oni žele eskalaciju situacije, hoće da šalju sve više oružja. Sada je doneta odluka o slanju tenkova što, naravno, neće izmeniti situaciju na bojnom polju. Zatim neki govore o mogućnosti isporuke aviona Kijevu. Ne znam u kojoj meri je to realno“, rekao je Poljanski u intervjuu novinaru Džeksonu Hinklu.

Kako je dodao, avioni će podrazumevati „mnogo stvari, a to može predviđati direktno uključivanje zemalja NATO-a po pitanju tehničkog održavanja i aerodroma jer u Ukrajini nema tako mnogo aerodroma koji su pogodni za to“.
„Zamislite da ti avioni poleću u Poljskoj, ulaze u ukrajinski vazdušni prostor, a zatim se vraćaju u Poljsku na održavanje. Hoće li u tom slučaju Poljska biti umešana? Mislim – da. To je direktno učešće. Dakle, mnogo pitanja i premalo razmišljanja na Zapadu“, rekao je Poljanski.
Po njegovim rečima, ukrajinski režim bi bio veoma zainteresovan za direktno uključivanje NATO-a u sukob „jer je to jedina šansa za režim Vladimira Zelenskog da preživi“.
„Postoji niz političara u SAD, u Evropi koji govore 'treba da pošaljemo vojsku, da treba da ratujemo'. Shvatate li šta znači početak trećeg svetskog rata jer govorimo o pokušaju da se pobedi nuklearna država“, konstatovao je Poljanski.
Američki senat - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Sledeći su lovci“: Američki senatori traže od Bajdena da isporuči Kijevu rakete dugog dometa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala