- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci se ustremili na Jokića, umešao se Slovenac: „Umuknite više“

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Navijačima Denvera je poprilično muka od polemike oko MVP titule koja bi treću sezonu uzastopno trebalo da završi u rukama našeg Nikole Jokića, a koju pojedini mediji osporavaju, posebno u svetlu poslednjeg poraza Denvera od Čikaga i blede partije Srbina.
Nikola je i dalje favort u trci da treću godinu uzastopno osvoji laskavo priznanje i tako potvrdi dominaciju u „američkoj“ igri, pa nije više ni iznenađenje što se mnogi trude da ga omalovaže i spreče ga u tome.
Tako je na primer američki NBC u izveštaju meča Denver - Čikago, istakao kako je „Nikola Vučević razbio kandidata za treći MVP trofej Jokića“.
Ako pitate krilnog košarkaša Denvera Vlatka Čančara, mediji su ti koji moraju da prestanu sa neprekidnim poređenjima i kritikom i da puste momka da radi ono što najbolje zna - da ubacuje koševe.

„Svaki intervju je otprilike ovakav: Hej, šta misliš o MVP tituli za Nikolu Jokića? I sve stvari koje pišu o njemu, dođe mi da kažem: Dajte, ljudi, umuknite više. Zašto pričamo uopšte o ovome, već dva puta je osvajao. Želim mu da osvoji još deset puta, ali mislim da ni Nikola više ne želi da sluša sve ovo. Mislim da to nikada nije ni želeo“, rekao je Slovenac za Denverov podkast.

Uprkos svim argumentima kojima se brani ili diskredituje Nikola Jokić, zvezdu Denvera ne bi trebalo da dotiče šta drugi misle, posebno Amerikanci.
Slovenac otkriva i da Jokića zanima samo jedna stvar.
„Nikola samo hoće da pobeđuje i kao što sam rekao ova priča oko MVP titule samo stavlja još veći pritisak na njega. Kao pokvarena traka, sve se ponavlja iznova“, dodao je Čančar.
Da nije u obavezi kao igrač u NBA ligi, verovatno da mediji ne bi ni slušali svakodnevno njegove odgovore na pitanja o MVP tituli.
Ali, ne pita se samo Nikola...
Čanačar je u zanimljivom podkastu otkrio i kako motiviše Srbina.
„Sećam se, bilo je poluvereme utakmice Denver - Orlando i ja sam mu rekao: Čoveče, ovaj Vučević je baš dobar. Samo me je pogledao onako ispod oka i rekao - Stvarno? Smejali smo se oboje, potom je izašao na teren i predvodio nas do pobede“, ispričao je kroz smeh Slovenac.
Nikola Jokić Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Sve luđa situacija oko Jokića: Polovina Amerike ga brani – spominju se i rasizam i pelene
Luka Dončić Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
Jokić i Dončić su isti – osim u jednoj stvari: „Luka se ljuti, Nikola se nervira“
Nikola Jokić, Nikola Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
Vučević nadigrao Jokića, Amerikanci opet osporavaju MVP titulu Srbinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala