- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Dončić su isti – osim u jednoj stvari: „Luka se ljuti, Nikola se nervira“

© AP Photo / David ZalubowskiLuka Dončić Nikola Jokić
Luka Dončić Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Vlatko Čančar, slovenački reprezentativac i košarkaš Denver Nagetsa, govorio je o svoja dva saigrača, jednog iz nacionalnog tima, a drugog iz kluba – Luki Dončiću i Nikoli Jokiću.
Čančar, nekadašnji košarkaš Mege, dobio je značajniju ulogu u aktuelnoj sezoni u Denveru, kao što je imao i u Sloveniji, ali vidi razliku između dve zvezde.
Šon Kemp - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
Bivši NBA superstar uhapšen zbog pucnjave – ima 11 dece i 90 miliona na računu
„Luka ume da bude veoma temperamentan, ako ga ne pratite u igri ljutiće se na vas, psovaće vas. Morate da šutirate kada on kaže, on je taj koji će reći da je tim njegov i da je on lider, to dokazuje na svakoj utakmici“, istakao je Čančar.
Što se Jokića tiče...
„Isti je, ali se ne čuje. Ako biste ih okarakterisali kroz jačinu zvuka Luka je na 100, a Nikola na 15 ili 12. Isti su, samo što Nikola neće biti ljut na tebe ako ne šutiraš, samo će biti iznerviran na kraju jer ne može sve sam da uradi“, istakao je Čančar.
Slovenac je uporedio način na koji igraju obojica, a Luku je izdvojio kao veštijeg igrača.
„Kada je igra u toku, osećam da je Luka veštiji jer može i da dribla. On ima svoja oružja. Nikola kao da ima lepljivu ruku, možete da ispadnete iz odbrane jer vas dobro lažno fintira. Ili ima samo jedan dribling, igra leđima, okrene se i slično. Što se tiče koeficijenta inteligencije, mislim da su toliko dobro naučili igru da iz ćoška mogu da bacaju te lopte bez gledanja jer tačno znaju da će neko biti tamo“.
Na kraju je Čančar rekao da je pitanje izbora između Nikole i Luke veoma teško.
„Obojica su mi neverovatni igrači i nemojte me više pitati to, ako me ponovo to pitate, dugujete mi jednu večeru“, rekao je Čančar.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala