- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin izložio predsedniku Egipta stavove Rusije povodom prehrambenog sporazuma

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatihom el Sisijem, a jedna od glavnih tema bila je realizacija prehrambenog sporazuma, saopštio je Kremlj.
Prema saopštenju, Putin i El Sisi su tokom razgovora naglasili progresivan razvoj prijateljskih i uzajamno korisnih veza dve zemlje u ekonomiji i humanitarnoj sferi, a u skladu sa odredbama Sporazuma o svestranom partnerstvu i strateškoj saradnji Rusije i Egipta.

U saopštenju se, takođe, ističe da je Putin u toku razgovora izložio egipatskom predsedniku pristupe Rusije paketu sporazuma o izvozu ruskog đubriva i hrane u okviru prehrambenog sporazuma. Ruski lider je posebnu pažnju skrenuo na neophodnost sistematskog ispunjavanja ovih sporazuma.

Kremlj je, pored toga, saopštio da su se dvojica lidera dogovorili da nastave koordinaciju na rešavanju kriznih situacija u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike.
Razgovor je inicirao zvanični Kairo.
Učesnici ekonomskog foruma Rusija-Afrika u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
SVET
Bitka velikih sila za kontinent budućnosti - tu nijedna zemlja nije okrenula leđa Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala