- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zabranili su ga poslednji put – koji je Novakov sledeći potez?

© AP Photo / Daniel ColeNovak Đoković u Monte Karlu
Novak Đoković u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zvanično je uklonjen sa liste učesnika za Masters u Indijan Velsu, što znači da neće moći da igra ni u Majamiju, a to bi ujedno trebalo da bude i poslednja zabrana za srpskog asa. Novak na teren može tek u aprilu, a pitanje je gde će se i da li će se pripremati za Masters u Monte Karlu.
Nismo se u prvoj polovini prošle godine nagledali mečeva Novaka Đokovića, a i sada ćemo stati uskraćeni da gledamo srpskog asa na Mastersima koji se igraju na betonu.
Novak je podneo molbu, Sjedinjene Američke Države su odbile i odlučile da i dalje traje zabrana za ulazak nevakcinisanih stranaca u zemlju. Najbolji teniser sveta tom odlukom ostao je uskraćen za potencijalnih 2.000 bodova koje bi dobio osvajanjem trofeja u Indijan Velsu i Majamiju, ali je ostao i bez šanse da izađe na teren u martu.
Dakle, suprotno svojoj volji Novak će pauzirati mesec dana, a možda i duže jer je sada pitanje gde srpski as želi da igra posle Dubaija. Prvi dani aprila rezervisani su za turnire 250 serije koji su daleko od prioriteta Novaka Đokovića, ali na kojima je prošle godine igrao kako ne bi ispao iz forme.

Ono što je sigutrno je da Novak u svoj raspored neće moći da stavi turnir u Hjustonu za koji takođe važi zabrana, a onda ostaju Marakeš i Eštoril. Jedini razlog zbog kog bi Novak mogao da se zaputi u Maroko ili Portugaliju leži u Mastersu u Monte Karlu koji se igra od devetog aprila i koji je sigurno „meta“ srpskom asu.

Novak je ranije rekao da će se posle Dubija ukoliko ne dobije dozvolu za Sjedinjene Američke Države fokusirati na pripremu za turnire na šljaci od kojih je prvi važniji Monte Karlo.
Koliko god ova zabrana sabotirala srpskog tenisera, njegove kolege i sve one koji vole i poštuju najboljeg tenisera sveta, sa druge strane donosi kraj agonije. Novak konačno može da predahne. Kada se još jedan mračni mart bude završio, Đoković više nema prepreka na putu.
Sezonu na šljaci može da kroji baš onako kako je zamislio. Posle Monte Karla očekuje se da igra na turniru u Banja Luci koji je potencijalno odlična priprema za Masters u Madridu krajem meseca.
Posle španske prestonice sledi Rim, a onda glavna meta odnosno Rolan Garos. U međuvremenu dok bude igrao na šljaci Novaku će konačno stići lepe vesti odnosno ukidanje mera i informacija da može da uđe u Ameriku.
Srpski as može da računa na to da će igrati na US Openu kao i na Mastersu u Sinsinatiju, a tenis konačno može da računa na to da će najbolji igrati gde i kada poželi jer je ovo poslednja u nizu zabrana koje se dešavaju od početka prošle godine.
► Gost emisije Miljanov korner bio je Dragan Jakovljević.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Ruska rokada i Novakova dominacija uz novu pretnju pokvarenog sistema
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Zvanično: Novak Đoković se povukao pre žreba za Indijan Vels
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala