- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider Pridnjestrovlja: Svi učesnici atentata povezani sa Ukrajinom, obratićemo se i SB UN

© Sputnik / Vladimir TrefilovLider nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Vadim Krasnoseljski
Lider nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Vadim Krasnoseljski  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Lider nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Vadim Krasnoseljski izjavio je da su svi privedeni zbog pripreme terorističkog akta protiv njega povezani sa Službom bezbednosti Ukrajine, koja je, prema raspoloživim informacijama, ovaj teroristički akt odobrila i pripremila.

Krasnoseljski je za lokalnu TV rekao da je među privedenim licima i građanin Pridnjestrovlja, koji je moldavski državljanin. Njemu je ranije suđeno za razbojništvo, a u poslednje vreme živeo je u Odesi. Svi ostali su stigli na teritoriju Pridnjestrovlja pod maskom ukrajinskih izbeglica.

Lider je, pored toga, naglasio da je naložio ministru inostranih poslova da se svim članovima Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija uputi zahtev za istragu terorističkog akta u Tiraspolju, koji je pripremila Ukrajina.

„Postoji format '5+2' i druge strukture, uključujući OEBS, koje ćemo takođe pozvati da istraže ovu situaciju i osiguraju našu bezbednost“, rekao je Krasnoseljski.

Ministar inostranih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Vitalij Ignjatjev je, sa svoje strane, u razgovoru za istu televiziju izjavio da je u vezi sa pripremom terorističkog akta tražio objašnjenje od ukrajinskih vlasti, ali da odgovor za sada nije dobio.
Tužilac nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Anatolij Gurecki pretpostavlja da su teroristi planirali ne samo da likvidiraju lidera PMR Krasnoseljskog, već i da diskredituju ruske mirovnjake u Pridnjestrovlju.
Prethodno je republičko Ministarstvo državne bezbednosti saopštilo da je u nepriznatoj Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici sprečen pokušaj ubistva predsednika Vadima Krasnoseljskog, a osumnjičeni su privedeni.
Ukrajinski vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
RUSIJA
Ponestaje im municije: Zašto se na granici Pridnjestrovlja gomilaju ukrajinske trupe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala