- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Vaša hrabrost i odlučnost zadivljuju i najiskusnije borce“: Putin čestitao ženama u Rusiji 8. mart

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pripadnicama lepšeg pola u Rusiji Međunarodni dan žena, posebno istakavši smelost, odlučnost i hrabrost žena koje služe u ruskoj vojsci.
Po rečima ruskog lidera, Osmi mart se slavi u mnogim zemljama, ali se u Rusiji obeležava sa posebnom toplinom i smislom, najboljim i najiskrenijim osećanjima budući da ono veliko poštovanje prema ženi i materinstvu Rusi prenose sa kolena na koleno.
Kako je dodao, danas svi Rusi iskazuju ljubav i divljenje svojim majkama, bakama, sestrama, ženama, ćerkama, drugaricama, „trude se da obraduju svoje najmilije i najbliže, da ih zagrle, kažu ono za šta ponekad nemaju dovoljno vremena u svakodnevnici, da prenesu pozdrave i lepe, iskrene reči onima koje veruju i čekaju kod kuće u vreme iskušenja i razdvojenosti“.
Putin je istakao da odgovornost žena, umeće da se osvrnu na sve detalje, sve aspekte posla kojim se bave izaziva ogromno poštovanje.
Posebne čestitke je uputio ženama u ruskoj vojsci koje su stale u zaštitu otadžbine, doktorkama, bolničarkama i medicinskim sestrama koje spasavaju ranjene. Njihova hrabrost, rekao je Putin, zadivljuje čak i iskusne borce.
„U teškim trenucima, u vreme iskušenja, neravnodušnost i saosećajnost ženskog srca uvek se pretvaraju u moćnu silu koja ukazuje na najispravniji, najpravedniji, najpotrebniji način delovanja. To se dešava i danas“, rekao je ruski lider.
On je takođe ukazao na podršku koju žene pružaju vojnicima i oficirima tako što na front šalju pisma i pošiljke, prave maskirne mreže i prijavljuju se kao volonteri u bolnicama.

„Vi nadahnjujete, vi ulivate veru, pomažete našim herojima da bez obzira na udaljenost osete delić kućne topline. A vaše saosećanje i milosrđe u stanju su da čine – i čine – prava čuda“, poručio je Putin.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
RUSIJA
„Zadatak Rusije je da očuva ruski narod“: Novi Putinov ukaz o izmenama državne kulturne politike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala