Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sud u Prištini odredio jednomesečni pritvor Srbinu osumnjičenom za navodni ratni zločin

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIPolicija samoproglašene države Kosovo , ilustracija
Policija samoproglašene države Kosovo , ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od mesec dana Srbinu Zlatku Arsiću koji je juče uhapšen pod sumnjom da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom sukoba na Kosovu 1999. godine, prenosi Gazeta ekspres.
„Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora okrivljenom Z.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin“, saopšteno je iz Suda.
Kako se dodaje, sudija za prethodni postupak usvojio je kao osnovan zahtev Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova za određivanje mere pritvora okrivljenom i istom je određena mera pritvora u trajanju od jednog meseca.
„Protiv te odluke nezadovoljne stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, preko Osnovnog suda u Prištini“, dodaje se u saopštenju Osnovnog suda.
Advokat Vasilije Arsić rekao je za „Kosovo onlajn“ da on još nije dobio rešenje Suda, te da ne može da potvrdi tu vest, ali da će ukoliko mu ono bude uskoro dostavljeno podneti žalbu Apelacionom sudu u roku od 24 sata.
„Ako je tako, Sud je bez dokaza odredio pritvor. Sve što smo danas izneli na sudu je bilo argumentovano sa naše strane, dok je tužilačka strana samo pričala da je Arsić počinio ratni zločin bez ijednog dokaza“, rekao je Arsić.
Zorica Arsić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SRBIJA
Supruga uhapšenog Srbina: Optužbe su lažne, 1999. godine nije radio u policiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala