Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Cvijanovićeva tražila dolazak Vojske Srbije u BiH, Predsedništvo skinulo zahtev sa dnevnog reda

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEObuka 72. specijalne brigade Vojske Srbije
Obuka 72. specijalne brigade Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Zahtev srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH Željke Cvijanović o održavanju zajedničke vojne vežbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine skinut je sa dnevnog reda ovog najvišeg državnog tela, potvrdila je Cvijanovićeva.
Vojna vežba Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH, kao i vežba sa američkom vojskom, čekaju odobrenje Predsedništva BiH, nadležnog za odbranu, navodi RTRS.
Zamenik ministra odbrane Aleksandar Goganović rekao je da nema ustavnih i zakonskih prepreka za vežbu sa Vojskom Srbije ove godine, jer su održavane i ranije i da nikada prisustvo vojnika Srbije u BiH nije zloupotrebljeno na bilo koji način.
Cvijanović je u ponedeljak saopštila da je zatražila da se na dnevni red sednice Predsedništva uvrsti i vojna vežba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da se članovi o tome izjasne pre odluke o saglasnosti o održavanju vežbe sa pripadnicima vojnih snaga SAD.
Cvijanovićeva je podsetila da je u bivšem sazivu Predsedništva usvojena odluka o održavanju vežbe sa Srbijom, koju je samoinicijativno otkazao ministar odbrane u Savetu ministara Sifet Podžić, pravdajući potez pandemijom. Ona je, između ostalog, navela da je prepoznala da bi opet moglo doći do manipulacija.
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
REGION
Željka Cvijanović: Prvo vojna vežba sa Srbijom, pa onda sa drugima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala