- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Željka Cvijanović: Prvo vojna vežba sa Srbijom, pa onda sa drugima

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPredsednica Republike Srpske Željka Cvijanović
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
Pratite nas
Željka Cvijanović , srpski član i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine, saopštila je da je tražila da se na dnevni red sednice Predsedništva uvrsti i vojna vežba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da se članovi o tome izjasne pre odluke o saglasnosti o održavanju vežbe sa pripadnicima vojnih snaga SAD.
Cvijanovićeva je podsetila da je u bivšem sazivu Predsedništva usvojena odluka o održavanju vežbe sa Srbijom, koju je samoinicijativno otkazao ministar odbrane u Savetu ministara Sifet Podžić, pravdajući potez pandemijom. Prepoznala je, kako ističe, da bi opet moglo doći do manipulacija.
Cvijanovićeva smatra da u ovom periodu i ne treba održavati vežbe tog tipa, ali da to ne znači, kako kaže, da se pripadnicima Oružanih snaga BiH uskraćuje da imaju svoje vežbe i budu spremni za ono što su njihovi izazovi. Istakla je da EU jeste strateško opredeljenje BiH, ali i da BiH prethodno mora da pokaže da može sama da upravlja procesima.
Cvijanovićeva je istakla da je za nju prioritet u Predsedništvu BiH da se zadrži mir i stabilnost, te dodala da bi za to trebalo da se zalažu i druga dva člana.
„Republika Srpska želi mir i stabilnost, jer je to preduslov za razvoj. Nikome ne guramo prst u oko, s druge strane ne želimo da to nama neko radi“, rekla je Cvijanovićeva, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala