- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nastavak hajke na Jokića – uz suludu teoriju zavere

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Nikola Jokić ide ka trećoj uzastopnoj tituli MVP-ja, a kao da je to dovelo do napada na njega i počelo je da se govori kako on, kolokvijalno rečeno, pumpa statistiku da bi beležio tripl-dablove, a sve se proširilo i na teoriju zavere da u svemu tome učestvuju i njegovi saigrači.
Tu temu prvi je potegao nekadašnji NBA igrač Kendrik Perkins, a sada je sve nastavio Ričard Džeferson, takođe bivši igrač najjače lige na svetu.
Džeferson je na neki način odgovorio potvrdno na pitanje oko toga da li Jokić pumpa statistiku.

„To svi igrači rade. Saslušajte me. Igrao sam sa Džejsonom Kidom koji je najbolji tripl-dabl igrač i znam momente kada nam je prilazio i govorio kako mu fali asistencija za tripl-dabl“, rekao je Džeferson.

On nije tvrdio da Jokić radi tako, ali je potom kreirao pravu teoriju zavere.
„Kada njegovi saigrači vide da mu nedostaje asistencija za tripl-dabl, naravno da će da urade sve da mu pomognu. Svi su u tome zajedno. Njegov uspeh vodi i do uspeha tima. Gledajte samo činjenicu da Denver ima 24-0 kada on skupi tripl-dabl ove sezone, to jasno govori da je tripl-dabl siguran put do pobede. Da li mislim da on namerno pumpa statistiku i tako odmaže ekipi? Ne! Ali, verujem da svi igrači vole da pune statističke kolone. Ali, ako to postavimo kao neku granicu koja nam garantuje pobedu i uspeh, onda bih na svakoj utakmici išao na tripl-dabl“, rekao je Džeferson.
Stigao je Džeferson i da pohvali Jokića.
„Ovo je njegova najbolja sezona u karijeri. Neke kritike koje dobija stižu zbog nekih MVP nagrada i kriterijuma iz prošlosti što suštinski nije fer, ali treba razumeti i tu stranu. Ako će da vas stave u istu ravan sa Lerijem Birdom, onda se sa punim pravom nalazite pod mikroskopom. Treba sagledati svaku priču do kraja, ali ako stojite kraj Birda koji je imao 62, 63 i 67 pobeda, išao u tri uzastopna finala i osvojio dva prstena, ljudi su zato kritički nastrojeni prema svemu što Jokić radi. Da li je to fer ili ne? To je samo realnost“, kaže Džeferson.
Nedavno je trener Denvera Majkl Meloun na najbolji način objasnio šta se događa u NBA ligi.
„Možda im je dosadio ovaj igrač, ovaj neatletski igrač iz Sombora, Srbije koji nastavlja sve da razbija. Možda ljudima to teško pada, ne znam“, glasila je poruka Melouna.
Dakle, sada su se, posle treće uzastopne fenomenalne sezone, američki mediji setili da Jokić namešta statistiku kako bi u proseku imao tripl-dabl.
I to u momentu kada je Nikola blizu da postane igrač sa tri vezana MVP priznanja.
Sumnjivo...
Izlaganje Novaka Đokovića o nastavku teniske sezone...
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Jokić dobio još jednu nagradu – trener besan zbog kritika: „Možda im je dosadio Srbin koji razbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala