- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev ima poruku za Đokovića: Ostani prvi – zbog mene!

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković izgubio je po peti put od Danila Medvedeva kao prvi reket sveta, a ruski teniser iznenadio se kada je video taj statistički podatak. Medvedev je posle pobede u polufinalu Dubaija imao jasnu poruku za srpskog asa i poručio mu da ostane na prvom mestu.
Sa velikom dozom samopouzdanja Novak Đoković igrao je sve bolje iz meča u meč u Dubaiju, međutim kada je došlo do duela protiv Danila Medvedeva, Rus je po peti put u karijeri uspeo da prepozna slabe tačke srpskog asa.
„Video sam iznenađujuću statistiku. Vodim 5:3 protiv Novaka kada je prvi na svetu i gubim 6:0 kada nisam. Ostani prvi što je duže moguće. Ako mogu da se sretnem sa njim dok je broj jedan bilo bi bolje“, rekao je Medvedev Novaku.
Ruski teniser gaji veliko poštovanje prema Novaku koji mu je jedan od najvećih rivala u karijeri. Sa druge strane srpski teniser uvek ima samo reči hvale za Danila koji mu je od tenisera mlađe generacije najveća pretnja.
Medvedev je u Dubai stigao u strašnoj formi posle osvajanja trofeja u Roterdamu i Dohi, dok je Novak pauzirao posle Australijan opena zbog povrede. Nema sumnje da bi duel u Emiratima bio daleko napetiji da prvi reket sveta nije bio tek oporavljen.
Ruski teniser istakao je posle polufinalnog duela da se divi Novaku jer je od početka njegove karijere bio tu za njega i znao ko je čak i kada je Danil bio 480. Reket planete.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Još jedan Srbin se susreo sa apsurdom – Dušan igrao protiv nevakcinisanog Amerikanca
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Novakova saradnica ukazala na licemerje – kada su dela na štetu Ruskinje, onda kazne nema
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Nastavlja se sramota ukrajinske teniserke – pobedila Ruskinju pa odbila da joj priđe /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala