- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ujediniti napore za mir: Lukašenko i Si o rešavanju sukoba u Ukrajini

© Press-služba prezidenta BelarusiVstreča prezidenta Belarusi Aleksandra Lukašenko i predsedatelя KNR Si Czinьpina
Vstreča prezidenta Belarusi Aleksandra Lukašenko i predsedatelя KNR Si Czinьpina  - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom državne posete Pekingu razgovarao je sa predsednikom Kine Si Đinpingom o udruživanju napora kako bi se doprinelo održavanju mirovnih pregovora za rešavanje sukoba u Ukrajini, saopštio je beloruski ambasador u Kini Jurij Senjko.
U intervjuu za televiziju „Belorusija 1“ Senjko je potvrdio da su predsednici Belorusije i Kine tokom nedavnog sastanka u Pekingu razgovarali o rešavanju sukoba u Ukrajini.

„Lideri su istakli da je neophodno udružiti napore, težiti i dalje raditi na tome da se utiče na taj sukob tako da strane pređu na mirne razgovore i traženje rešenja koja su povoljna za sve, za ceo svet“, istakao je diplomata.

On je podsetio da je Lukašenko ranije saopštio da „Belorusija veoma pažljivo prati i sluša inicijative Kine“.

„U intervjuu koji je nedavno dao lider Belorusije je rekao da se svima preporučuje da čuju glas Kine po pitanju rešavanja sukoba u Ukrajini – kako učesnicima u sukobu, tako i svim zemljama koje danas još nisu u potpunosti svesne veličine problema i posledica koje će uticati na ceo svet“, dodao je Senjko.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko boravio je u državnoj poseti Kini od 28. februara do 2. marta. Si i Lukašenko su nakon zvaničnog sastanka usvojili zajedničku izjavu o daljem razvoju odnosa sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Belorusije i Kine u novoj eri.
Zastave Belorusije i Kine u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SVET
Lideri Belorusije i Kine usvojili izjavu o razvoju strateškog partnerstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala