- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Novi kvar na američkom avionu: Otkriven uzrok bizarne nesreće F-35, svi moraju na popravku /video/

© AP Photo / South Korea Defense MinistryAvioni SAD i Južne Koreje tokom velikih vojnih vežbi
Avioni SAD i Južne Koreje tokom velikih vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Svi američki borbeni avioni F-35 širom sveta trebalo bi da budu popravljeni zbog potencijalnog problema sa vibracijama motora, saopštila je Kancelarija zajedničkog programa F-35 (JPO) pri američkoj vazduhoplovnoj komandi.
JPO je izdao naredbu u kojoj se preporučuje popravka cele flote, ne samo američkih aviona, već i onih u vazduhoplovstvima drugih država, u naredna tri meseca. Naredba stupa na snagu odmah za manji broj aviona koji su prizemljeni od decembra, navodi „Difens njuz“.
Iz JPO su saopštili da će prizemljeni biti samo novi avioni, a ne i ostali, jer se veruje da su novi podložni vibracijama u motorima „Prat-Vitni F135“, a prizemljeni su duže od dva i po meseca.
Isporuke ovih modernih aviona obustavljene su sredinom decembra nakon nesreće u kojoj je učestvovao novi F-35B u Fort Vortu u Teksasu. Taj avion, koji je prolazio kroz proveru kvaliteta, snimljen je kako poskakuje, naginje se napred i vrti se po zemlji pre nego što se njegov pilot bezbedno katapultirao.
Nakon te nezgode, proizvođač „Lokid Martin“, prekinuo je prijemne letove za nove F-35, koji se moraju obaviti pre nego što letelica bude isporučena.
„Lokid“ je u potvrdio „Difens njuzu“ da još nije nastavio sa letovima ili isporukom novih F-35, od kojih je većina napravljena u njegovom pogonu u Fort Vortu u Teksasu. „Lokid Martin“ je isporučio više od 890 F-35 širom sveta.
Pentagon, kao i „Prat i Vitni“ zaustavili su isporuke motora kasnije u decembru, budući da je istragom utvrđeno kako je za poslednju nesreću odgovoran problem sa vibracijama u motoru.
Avion F-35 lajtning - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Deset „smrtnih grehova“ skupocenog američkog aviona F-35
Američki avion F-35C na nosaču aviona Karl Vinson - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Haos na američkom nosaču aviona: Pojavio se novi snimak pada F-35 u Južnom kineskom moru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala