- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci odbili Novaka – sve je u rukama jednog čoveka

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, koji je zatražio od američkih vlasti izuzeće zbog toga što nije vakcinisan protiv virusa korona, dobio je negativan odgovor iz SAD povodom učešća na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.
Kako trenutno stvari stoje prvi reket sveta neće moći da se takmiči na pomenutim turnirima, što je na društvenim mrežama objavio senator Floride Rik Skot, koji je obelodanio da je državna bezbednost odbila zahtev Novaka Đokovića.
Ipak, srpski teniski as koji ima podršku US Opena i Teniskog saveza SAD, i dalje nije bez šansi da zaigra na pomenutim turnirima, s obzirom na to da može da ga „pomiluje“ predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden.
U slučaju da odluči da Đoković kao nevakcinisani stranac može da uđe u zemlju, prvi reket planete bi zauzeo svoje mesto u Indijan Velsu i Majamiju.
Zabrana ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima na snazi je u Americi do 11. maja, a turniri se igraju u martu, što pravi problem Novaku Đokoviću.
Zato je srpski i svetski teniski as nedavno podneo molbu, zatraživši izuzeće, odnosno da mu bude dozvoljeno da uđe u zemlju i da učestvuje na turnirima.
Čak su i direktori turnira u Majamiju i Indijan Velsu, Džejms Blejk i Tomi Has, podržali Novaka, jasno i glasno poručivši da žele da ga vide na turnirima u Americi, ali za sada se to nije pokazalo kao dovoljno za dobijanje „zelenog svetla“.
Novak Đoković je eliminisan u polufinalu turnira u Dubaiju, gde je poražen od Rusa Danila Medvedeva 2:0 u setovima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Zatraženo izuzeće zbog Đokovića, on najavio šta će uraditi ukoliko dobije – „ne“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Medvedev: Novak nije bio srećan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala