- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zatraženo izuzeće zbog Đokovića, on najavio šta će uraditi ukoliko dobije – „ne“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Prema poslednjim informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država Novak Đoković neće biti u mogućnosti da igra na Mastersu u Majamiju. U najnovijoj izjavi Džejms Blejk, direktor turnira, otkrio je da su i on Tomi Has, direktor Indijan Velsa, podneli izuzeće da srpski as igra na ta dva turnira, ali da su šanse male da vlasti odobre taj zahtev.
Istovremeno, Đoković je u Dubaiju rekao da ima plan ukoliko odgovor američkih vlasti bude negativan.
„Ako mi ne bude dozvoljen ulazak u Ameriku povući ću se sa Indijan Velsa pre žreba“, rekao je Đoković i time ukazao poštovanje prema organizatorima turnira jer će žreb, u negativnom ishodu celog slučaja, biti održan bez poteškoća.
Đoković je nedavno otkrio da je poslao molbu za ulazak u Sjedinjene Američke Države međutim i dalje čeka odgovor od američkih vlasti. Na temu učešća prvog tenisera sveta na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju govorio je i Džejms Blejk koji nije bio optimističan.

„Pravila se zvanično menjaju 11. maja, tako da smo podneli peticiju za izuzeće na osnovu činjenice da ne postoji nikakva neposredna opasnost da on igra. Oni su to odredili za 11. maj, a mi ne možemo da imamo Otvoreno prvenstvo Majamija posle 11. maja. U to vreme je i voleli bismo da imamo našeg najvećeg šampiona. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, za zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide najvećeg igrača u našoj igri trenutno“, poručio je Blejk.

Pre turnira u Majamiju održava se i Masters u Indijan Velsu čiji je direktor Tomi Has takođe istakao da bi voleo da vidi Novaka na tom turniru zbog čega je i on podneo izuzeće. Kako stvari stoje srpski as neće biti u mogućnosti da ispuni želju dvojici proslavljenih Amerikanaca.

„Postaje kasno, tako da ne izgleda verovatno, ali učinili smo sve što smo mogli da pokušamo da dobijemo izuzeće. Videćemo da li je efikasno, ali nažalost, to je van naših ruku. Pozvan je. On je na listi. Voleli bismo da igra. Ranije je osvojio turnir šest puta. Voleli bismo da ima priliku da ide na sedam. Uradili smo šta smo mogli“, rekao je Blejk.

Da li će Novak moći da igra na predstojećim turnirima u Americi pre 11. maja zvanično će biti poznato šestog marta kada je zakazan žreb za Indijan Vels. Ukoliko ne budemo videli Novakovo ime, razlog je poznat.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Novaku se sviđaju „mrtve lopte“ – dok se ostali žale, Đoković ne traži izgovore
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Surovi Novak preslišao i Hurkača za polufinale: Čeka se srpsko - ruski derbi
Danil Medvedev i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Medvedev uči od Federera – u čemu je magija „lažnog osmeha“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala