- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dominacija Srba u Istanbulu – Vuleta i Bibić u finalu EP

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvana Vuleta Španović
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Ivana Vuleta, srpska atletičarka, na fantastičan i ubedljiv način izborila je plasman u finale dvoranskog Evropskog prvenstva u Istanbulu u skoku udalj. Sjajan nastup imao je i Elzan Bibić koji je u trci na 3.000 metara u svojoj grupi imao najbolji rezultat.
Izuzetno uspešan dan za srpske atletičare na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Istanbulu obeležili su Ivana Vuleta i Elzan Bibić koji su se sa najboljim rezultatima u svojim kategorijama plasirali u finale.
Ivana Vuleta koja nosi tiutlu svetske prvakinje u dvorani u prvoj seriji je skočila 6,98 metara što je bio najbolji skok koji je ujedno bio i 33 centimetara iznad kvalifikacione norme.
„Ovo mi je poznata staza i srećna sam što sam se ovde pojavila, dali smo sve da se oporavim... Kvalifikacije su uvek stresne, čak i za mene, drago mi je što sam došla do finala u prvom pokušaju i nisam se istrošila. Fokus ostaje na sutrašnjem finalu. Jedva čekam, imam svoje ambicije zbog kojih želim četvrto zlato“, rekla je Vuleta koja je pred šampionat imala bolove u stopalu koji su očigledno iza nje.
Nažalost, finale nije uspela da obzbedi i Milica Gardašević koja je skočila 6,51 metar i falio joj je samo centimetar kako bi ispunila kvalifikacionu normu.
Odličan nastup imao je Elzan Bibić koji je u trci na 3.000 metara bio prvi u svojoj grupi sa rezultatom od 7:50,21 minut. Bibić je pronašao sjajnu taktiku koja se na kraju dobro isplatila. U poslednjih 200 metara srpski atletičar je sa četvrte pozicije stigao do prve, a finale u Istanbulu će ujedno biti i njegovo prvo seniorsko na evropskoj sceni.
„Trka je bila kontrolisana od samog starta, s obzirom na to da je prva grupa bila sporija svi iz druge grupe su pokušali to da iskoriste kako bi uspeli da prođu u finale. Trka je bila odlična, sutra me očekuje finale gde ću se boriti za visok plasman možda i medalju“, rekao je Bibić posle plasmana u finale.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Armand Duplantis - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Pomera granice i zadaje domaći – „Svaki put je posebno“
Milica Gardašević - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Milica je dostojna naslednica srpske šampionke – mlada atletičarka odnela pobedu u Beogradu
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Zlatna Angelina oborila rekord star dve decenije – zasenila Hrvatice i Slovenke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala