- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Igramo deset minuta, pa tri plačemo“ – Rusi se pred finale setili anegdota iz Moskve

© AFP 2023Danil Medvedev i Andrej Rubljov
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Rivalstvo Danila Medvedeva i Andreja Rubljova počelo je još u ranim juniorskim danima, a sada su stigli i do prvog međusobnog finala koje igraju u Dubaiju u subotu od 16 časova. Medvedev je pred borbu za trofej objavio fotografiju sa ruskim kolegom sa juniorskog turnira, a priče sa njihovim tadašnjih mečeva se i dalje prepričavaju.
Kroz istoriju tenisa Rusija je uvek mogla da se pohvali vrhunskim šampionima, pa je tako i sa novom generacijom stiglo još ruskih talenata među kojima su se najviše istakla dva imena odnosno Danil Medvedev i Andrej Rubljov.
Obojica rođeni u Moskvi, Danil u februaru 1996. godine, Andrej u oktobru naredne godine odrastali su zajedno na teniskim terenima i već u juniorskim danima stekli i rivalstvo i drugarstvo.
Od momenta kada su uplovili u profesionalne teniske vode sastali su se šest puta, ali će meč u Dubaiju biti njihovo prvo finale koje igraju jedan protiv drugog. Posle velikih pobeda nad Novakom Đokovićem i Aleksandrom Zverevom, Rusi su se izborili za to da i treću uzastopnu godinu trofej u Emiratima podigne teniser iz njihove zemlje.
Dobio je Dubai finale koje obećava, a koliko susreti dvojice ruskih tenisera mogu da budu primamljivi govori i priča iz juniorskih dana. Medvedev je objavio fotografiju na kojoj su on i Rubljov kao dečaci zbunjeno i isrpljeno posle meča pozirali posle turnira.
„Još kao deca smo bili super uzbuđeni da igramo jedan protiv drugog“, napisao je Medvedev koji je bio malo ironičan jer se na fotografiji nije videlo traga od uzbuđenosti.
Zbog čega je to tako mnogo ranije je otkrio Rubljov.

„Bili smo totalno ludi u juniorskim danima, svaki poen je trajao deset minuta, stalno smo prebacivali balone i kada smo gubili važne poene počinjali smo da vičemo. Dinamika je bila deset minuta poena i tri plakanja. Naši mečevi su bili borbe od trii četiri sata, sve vreme smo bacali rekete po zemlji. Danil je bio samo lud, pričao je stvari sudiji na stolici, a ja sam se žalio, vikao, plakao i jeo šljaku“, otkrio je Rubljov uz osmeh jer naravno njihovi mečevi više ne liče na takve.

Nervoza nije isključena u Dubaiju jer je ulog veliki, Rubljov ima priliku da odbrani trofej koji je osvojio prošle godine, dok Medvedev ima šansu da osvoji treću uzastopnu titulu posle Roterdama i Dohe.
Bolju formu pokazao je svakako Danil koji je odigran odličan meč protiv Novaka, dok je Rubljov tokom celog turnira igrao sa oscilacijama koje su bile primetne u svakom meču.
U šest međusobnih duela Medvedev je slavio četiri puta, ali poslednja dva su pripala Rubljovu. Zanimljivo je da se ovaj ruski dvojac uvek sastajao na tvrdoj podlozi odnosno betonu.
Novak Đoković je pre odlaska na turnir u Dubaiju održao konferenciju za medije u Beogradu.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
SPORT
Amerikanci odbili Novaka – sve je u rukama jednog čoveka
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Đokovićev odgovor na provokaciju: „Moj prijatelju...“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Medvedev: Novak nije bio srećan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala