- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB objavila snimak izrešetanih automobila u diverzantskom napadu u Brjansku

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB-a tokom akcije hapšenja pripadnika terorističke grupe DAEŠ
Pripadnici FSB-a tokom akcije hapšenja pripadnika terorističke grupe DAEŠ  - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije objavila je snimke posledica ukrajinske diverzije u Brjanskoj oblasti. Na snimcima su prikazani izrešetani automobili i ubijeni vozači, kao i oružje diverzanata.

Na kadrovima se mogu videti dva automobila na koje je pucano - putnički automobil VAZ i „Ševrolet-Niva“. U svakom od njih se na mestu vozača nalazi leš.

Pored toga, prikazano je oružje koje su ostavili ekstremisti, uključujući mine i bacač granata strane proizvodnje, kao i patrone malokalibarskog oružja.
Desetogodišnji dečak kog su ranili diverzanti u Brjanskoj oblasti nalazi se u stabilnom stanju, sa njim je sve u redu, saopštili su iz PR službe gubernatora.
Ranije je objavljeno da je dečak uspešno preživeo operaciju i nalazi se na odeljenu reanimacije.
Upozorenje: Video snimak je uznemirujućeg sadržaja!
Predsednik Rusije Vladimir Putin okarakterisao je ono što se dogodilo u Brjanskoj oblasti Rusije, kada su napad izvršili ukrajinski diverzanti, kao teroristički akt.
Gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je juče da se grupa ukrajinskih diverzanata probila u selo Ljubečane koje se nalazi na teritoriji Klimovskog rejona Brjanske oblasti Rusije, neposredno na granici sa Ukrajinom.
Po njegovim rečima, ukrajinske snage su pucale na automobil usled čega je jedna osoba poginula, a druga (desetogodišnje dete) ranjena. Prema poslednjim informacijama, u napadu su poginule dve osobe – vozač automobila na koji je pucano i još jedan muškarac (1966. godište).
Ruska nacionalna garda i FSB - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
RUSIJA
Šta je poznato o napadu ukrajinskih diverzanata na pograničnu zonu Rusije – glavne informacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala