- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Potpisan ukaz: Melitopolj postao novi administrativni centar Zaporoške oblasti

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije pored stele na ulazu u Melitopolj
Zastava Rusije pored stele na ulazu u Melitopolj - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je ukaz o podeli teritorije regiona na 16 administrativnih jedinica sa centrom u Melitopolju.
„Obrazovati administrativno-teritorijalne jedinice Zaporoške oblasti: gradovi Zaporoške oblasti od regionalnog značaja: grad Melitopolj, grad Berdjansk, grad Energodar. Odrediti da je administrativno-politički centar Zaporoške oblasti grad Melitopolj“, navodi se u dokumentu.
Prema ukazu region je podeljen na 13 rejona: Akimovski, Berdjanski, Vasiljevski, Veselovski, Kamensko-Dnjeprovski, Kujbiševski, Melitopoljski, Mihajlovski, Pologovski, Priazovski, Primorski, Tokmakski i Černigovski.
Granice svih rejona, kao i Berdjanska i Energodara određuju se u okviru administrativnih granica rejona sovjetske republike Ukrajine od 16. septembra 1991. godine.
Dokument je potpisan 3. marta i stupio je na snagu nakon zvaničnog objavljivanja.
Zaporoška oblast postala je subjekat Rusije nakon održanog referenduma na kojem je 93,11 odsto učesnika glasalo za ulazak u sastav Rusije. Ukrajinska strana ne priznaje legitimitet referenduma i nastavlja da granatira teritoriju. Više od 70 odsto teritorije regiona je pod kontrolom Moskve, dok Oružane snage Ukrajine i dalje drže grad Zaporožje.
Zaporoška nuklearka u Energodaru - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
RUSIJA
Scenariji Kijeva za Zaporošku nuklearku padaju u vodu – budno je čuva ruska vojska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala