- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev se obratio zapadnim liderima: Sada ste direktni saučesnici terorista

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Napad militanata u ruskoj Brjanskoj oblasti pokazao je da Zapad podržava obične naciste, što lidere SAD, Velike Britanije i zemalja EU čini direktnim saučesnicima terorista, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Današnji događaji su pokazali koga zaista podržavaju u SAD, NATO-u i EU. Nije reč o 'slobodoljubivom narodu Ukrajine' koji ne želi da bude zajedno sa Rusijom, nego o nacističkim ološima, terorističkom smeću koje napada civile, mašući smrdljivom žuto-plavom krpom. Neka ih sada pravdaju u Londonu, Parizu, Berlinu i Vašingtonu. To su vaši štićenici, gospodo Sunak, Makron, Šolc i Bajden! I naš odnos prema vama sada je isti kao i prema njima. Sada su vaše zemlje učesnice u terorističkim aktima ukrajinskog režima, a vi – direktni saučesnici terorista“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je jutros da se grupa ukrajinskih diverzanata probila u selo Ljubečane koje se nalazi na teritoriji Klimovskog rejona Brjanske oblasti Rusije, neposredno na granici sa Ukrajinom. Predsednik Rusije Vladimir Putin okarakterisao je događaj kao teroristički akt.
Prema poslednjim informacijama, u napadu su poginule dve osobe – vozač automobila na koji je pucano i još jedan muškarac. Ukrajinski nacisti su potisnuti na teritoriju Ukrajine uz pomoć artiljerije kako bi se izbegle civilne žrtve i oštećenja civilne infrastrukture, saopštio je FSB Ruske Federacije.
Ruska nacionalna garda i FSB - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
RUSIJA
Šta je poznato o napadu ukrajinskih diverzanata na pograničnu zonu Rusije – glavne informacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala