- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci „zaratili“ zbog Jokića

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić našao se na udaru bivšeg košarkaša Kendrika Perkinsa, koji trenutno radi kao analitičar ESPN. Amerikanac je komentarisao statistiku Somborca, koji prosečno beleži trip-dabl učinak, poručivši da lider Denvera „pumpa“ statitstiku, kao i da se kriterijumi menjaju zbog određenih osoba.
I dok velika većina u Americi i NBA uživa u magiji i neverovatnoj skromnosti Nikole Jokića, koji ne pati od brojki, za razliku od mnogih saigrača i rivala, Kendrik Perkins se drznuo da krajnje neosnovano napadne srpskog košarkaškog genija.
„Kada se radi o nabijanju statistike, Džej-Džej Redik bi trebalo da zna da se to radi. O tome pričaju i košarkaši u svlačionici. Zna vrlo dobro da se zbog toga ne šutira sa svoje polovine na kraju četvrtfine ili poluvremena, pošto igrači ne žele da pokvare procente šuta za tri poena. Igrao sam u Seltiksima i dobro znam za to. Hajde da se ne pretvaramo da to ne postoji, jer svakoga dana ljudi pokušavaju da obore rekord“, rekao je Perkins u novoj epizodi „ESPN First take“, dodajući da Jokić „pumpa“ statistiku tako što uzima manje šuteva i više je okrenuo asistencijama ka saigračima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Novak je u Dubaiju izmislio novi udarac – mat iz jednog poteza /video/
Upravo tu se dolazi i to suštine da je Amerikanac žestoko (pr)omašio poentu. Jer, svako po poznaje Jokića, ili igra sa njim, zna da je Nikola taj koji saigrače čini boljima i izvlači maksimum iz njih.
Glas protiv Perkinsa ekspresno je podigao Džej-Džej Redik koji je zaratio sa sunarodnikm, poručivši da ceni Perkinsa, ali da ne deli njegovo mišljenje.
„Cenim Perkinsa, ali njegove reči nemaju veze sa istinom. Jokić je neko koga brojke ne interesuju. Najbolja potvrda za to jeste da Denver ove sezone ne zna za poraz kada on zabeleži tripl-dabl i sve što radi je u korist ekipe“, poentirao je Redik.
Ipak, Perkins je nastavio da iznosi svoju suludu teoriju da Jokić igra za statistiku, čime je potvrdio animozitet prema Srbinu. Otišao je čak i korak dalje u čitavoj priči, poručivši da se zbog pojedinih igrača menjaju kriterijumi.
„Redik je tu da priča o analitici i evoluciji košarke, ali ono što nije pomenuto od 1990. godine jeste da su trojica košarkaša koja su osvojila MVP priznanje, nisu bili u deset najboljih strelaca lige te sezone. To su Stiv Neš, Nikola Jokić i Dirk Novicki. Šta imaju zajedničko? Razmislite. Dobili su MVP nagradu, a nisu bii u Top 10 prema postignutim poenima. Kriterijumi se menjaju. Od 2006. godne, kada je Neš osvojio drugu MVP nagradu, sa najboljim sastavom u ligi i pritom nisu bili na prvom mestu, Brajant je imao prosek od 31 poena. Kada pogledate Kobijev tim koj ije završio kao sedmi, pitam se kako su uspeli i dotle da doguraju, kako onda on nije bio najkorisniji igrač? Menjaju se kriterijumi zbog određenih osoba kako bi ponovo dobile istu nagradu“, zaključio je Perkins.
Njegove reči stigle su i do napadnutog Nikole Jokića, koji u svom stilu nije želeo da ulazi u bilo kakvu raspravu, već je ironično poručio da mu je lako da puni statističke kolone jer „pumpa“ statistiku.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Atamanov bumerang gađa laku metu
Detalj sa utakmice Filadelfija – Memfis - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Američki superstar i Jokićev rival umislio da je gangster – preti mu suspenzija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala