- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Atamanov bumerang gađa laku metu

© FIBAErgin Ataman
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Atman obrušio se na FIBA nakon što je njegova selekcija ostala bez plasmana na septembarski Mundobasket. Turčin je kritikovao sistem kvalifikacija, iako su sve reprezentacije imale iste uslove za takmičenje.
Isti onaj Ergin Ataman, koji je koristio rupe u „prozorima“ da namerno spreči da Vasilije Micić igra za Srbiju, koja je bila u istoj kvalifikacionoj grupi sa Turskom, pozivajući se na odredbe Evrolige, sada se ustremio na svetsku kuću košarke.
„Mislim da je ovo sve jedna velika glupost FIBA. Tokom kvalifikacija nismo mogli da koristimo igrače iz NBA lige, osim na dve utakmice prošlog leta. Nismo mogli da imamo na raspolaganju ni igrače iz Evrolige i kao rezultat svega je da Turska neće igrati na Svetskom prvenstvu. To je sramota za FIBA koja organizuje kvalifikacije tokom sezone, a da timovi igraju bez najboljih“, rekao je Ataman.
Zaboravlja Turčin da su i ostali rivali njegovog tima bili lišeni pomoći igrača iz NBA lige i Evrolige, pa je na kraju presuđivao kvalitet onih malo manje poznatih igrača koji su se odazivali na pozive u nacionalni tim.
Svi pokušaji podvala koje je izvodio, vratili su mu se kao bumerang i sada, kada je sve gotovo, lako mu je da udari na FIBA, dok na primer u slučaju Evrolige nikada ne podiže glas niti je kritikuje kada mu recimo zakažu dve utakmice u dva dana.
U svakom slučaju, ko gubi ima pravo da se ljuti, a Turcima ostaje televizor kao jedina mogućnost da prate Svetsko prvenstvo u košarci ove godine. Prvi put od 1998. neće ih biti na Mundobasketu koji se održava u Aziji.
Na najvećoj smotri košarke ove godine neće biti ni Argentine koja je ostala bez plasmana posle 41 godine, prvi put još od 1982.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Jokić upisao 100. tripl-dabl pa objasnio Amerikancima: „Lako je kad igraš za statistiku“
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Šta se kuva u Americi – i kako to može da utiče na Srbiju
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Ne zna Amerika kako je Jokić odrastao...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala